Diouf sendte Bolton til himmels

El Hadji Diouf, Bolton.

El Hadji Diouf, Bolton. Foto: AP/SCANPIX

Han er uønsket i Liverpool, men utleide El-Hadji Diouf (24) sendte Bolton nærmere Europa-cup-spill neste sesong.

16.04.05 19:14

CHARLTON - BOLTON 1-2: Med sin syvende scoring for Bolton, sikret Diouf Bolton tre poeng - noe som også sendte laget foran Liverpool på tabellen. Med seks ligarunder igjen, er det Sam Allardyces menn som er nærmest Everton i kampen om den viktige 4. plassen som gir Champions League-spill.

Skulle Bolton klare den bragden, er nok Diouf den første til å rekke tunge mot Liverpool og Rafael Benitez.

Fin fotball

Senegaleseren Diouf, som har vært ute i tre kamper med suspensjon, kom inn som innbytter for Kevin Davies, og etter 58 minutter avsluttet han et flott angrep med å nikke ballen i nettet til 2-1. Arkitekten bak angrepet var veteranen Gary Speed.

Diouf så ut som han boblet over av energi, for resten av kampen skapte han masse trøbbel for Charltons forsvar. Mot slutten av kampen så Bolton ut til å være nærmere enda en scoring enn Charlton var utlikning.

Kevin Nolan burde absolutt ha gjort 3-1, men Dean Kiely reddet mesterlig. Mot spillets gang fikk Charltons innbytter Jonatan Johansson en enorm sjanse til å utlikne, men hans finske landslagskollega, Boltons keeper Jussi Jaaskelainen, kastet seg og reddet.

Hva skjer, Diouf?

Det nok Diouf - og sikkert mange Bolton-fans - lurer på nå er: Hva skjer med Diouf neste sesong? Liverpool har gjort det klart at han enten skal selges eller brukes som stallfyll, men det spørs likevel om Bolton har råd til å kjøpe ham.

Men skulle Bolton sikre seg Champions League-plassen, kan Allardyce plutselig ha penger i banken likevel. Dioufs innsats mot Charlton viste med all tydelighet at en Diouf i form er verdt å satse på.

- Champions League er fremdeles et stykke unna for oss, men det er godt mulig at Everton mister enda flere poeng, sa Allardyce til Sky Sports etter kampen.

I aller siste ligarunde møtes Bolton og Everton på Reebok Stadium.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.