RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dirret av sinne

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Molde-trener Kjell Jonevret langet ut mot egne spillere etter Rosenborg-tapet.

MOLDE – ROSENBORG 1-2:

MOLDE STADION (Nettavisen): Moldes svenske trener øynet håpet om tre poeng mot de regjerende seriemesterne og en drømmestart på årets Tippeliga etter at nyervervelsen Bjørn Runstrøm sendte Molde i 1-0-ledelse med et velplassert og hardt skudd fra vel tjue meter.

Men håpet om seier i serieåpningen ble fort slukket. To ukonsentrerte øyeblikk i Molde-forsvaret sørget for at Rade Prica og Mikael Lustig enkelt kunne sende trønderne hjem fra Molde stadion med tre viktige poeng i bagasjen.

Les også: - Vet at vi vinner til slutt
Alt om Tippeligaen: De beste er fortsatt best

Fatale feil
Igjen i Molde sitter Kjetil Jonevret og er mektig irritert på de utallige balltapene til sine egne spillere som skulle bli så avgjørende og fatalt for hjemmelaget.

- Vi har snakket mye om det å unngå balltap i farlige soner på banen foran sesongstarten. I tillegg sa jeg det både like før og under dagens kamp at spesielt forsvaret ikke skulle spille med risiko i bakre rekker. Likevel gjør de det. Du får nesten snakke med spillerne det gjelder om hva de tenker på når de dribler i egen sekstenmeter mot Rosenborg, sier en sint Jonevret til Nettavisen.

Det er spesielt foranledningen til 2-1-målet til Rosenborg som irriterer Jonevret. Moldes Knut Olav Rindarøy forsøker å drible seg ut fra egen sekstenmeter på en tilsynelatende ufarlig situasjon. Per Ciljan Skjelbred snapper ballen fra Rindarøy og sender den til Moldskred som ser sitt skudd gå til corner. På den påfølgende corneren scorer Mikael Lustig.

- Få den ballen for helvete langt over stadion. Ikke begynn å drible eller småspille i eget forsvar på dette nivået. Det gjør meg så irritert, men samtidig har vi kun oss selv å skylde på. Det er spillerne selv som faller for eget grep, sier Jonevret.

Ikke skremt av RBK
Molde-kaptein Daniel Berg Hestad mener også at Rosenborgs mål var av den billige sorten, men er ikke like kategorisk som sin svenske trener.

- Jeg synes målene er veldig billige, men også tilfeldige. Vi spiller tross alt på et baneforhold som fører til at den andre omgangen blir en ren parodi. Rosenborg er langt i fra skremmende gode, sier Berg Hestad.

Som en trøst til Kjell Jonevret & co. i Molde, tror Rosenborg-trener Erik Hamrén at Molde blir å regne med også i årets Tippeliga.

- Det vil bli jevnt i årets Tippeliga og Molde vil blande seg i toppen. Molde er gode.

Jonevret mener derimot sitt eget lag må snart lære for å kunne ta igjen Rosenborg.

- Skal vi bli et topplag må det bli slutt på alle balltapene. Det er det som skiller oss fra Rosenborg. Vi gjør flere personlige feil, de gjør knapt noen mistak , sier Jonevret.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere