RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Disket fra pallplass

Sist oppdatert:
For tredje gang denne sesongen kjørte Petter Solberg seg inn på pallen i et VM-rally. Trodde han.

Oslo (ANB): Spydebergingen var sikker på at han hadde sikret seg en ny tredjeplass ved målpassering i Rally Frankrike søndag ettermiddag. Noen timer etterpå kom imidlertid sjokknyheten om at han var disket.

Rally-VM har regler for hvor tunge deltakernes biler kan være, og ved kontrollen etter målgang var Solbergs kjøretøy fire kilo for lett. Dermed besluttet arrangøren å frata østfoldingen både pallplassen og de 15 VM-poengene.

I Solberg-leiren forsto man lite av hvordan vekttabben kunne ha oppstått, men nettstedet crash.net melder at teamet har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen.

Glede ble nedtur
Dermed ble en meget god helg forvandlet til fortvilelse for Norges mest profilerte rallyfører. Etter målgang var nemlig Solberg svært glad.

– Denne helgen har vært helt fantastisk, sa han – og tilføyde:

– Det har vært så morsomt å kjøre med en bil som har gått fort og er helt perfekt. Det å kunne kjøre på samme tider som fabrikksførerne, er nesten mer verdt for meg akkurat nå enn en tredjeplass totalt. Men selvfølgelig er tredjeplassen god betaling for all den jobben vi har gjort, stor takk til både team og sponsorer!

Mulighetene for å vinne Rally Frankrike var ørsmå foran søndagens avsluttende seks fartsprøver. Den forsmedelige punkteringen dagen i forveien gjorde det nærmest umulig.

På søndagens andre etappe var Solberg i tillegg nær ved å få hele rallyet ødelagt. 36-åringen kom for fort inn i første sving, og skrenset ut i terrenget. Til alt hell klarte spydebergingen å manøvrere bilen tilbake på veien, etter et tidstap på 20 sekunder.

Intens tittelkamp
Det var ingenting å gjøre med Sebastien Ogier og Dani Sordo i Frankrike. Førstnevnte tok hjem seieren på hjemmebane – 6,3 sekunder foran Sordo.

Samtidig tetnet det kraftig til i VM-sammendraget. VM-leder Sebastien Loeb måtte bryte Rally Frankrike allerede fredag – mens tittelrivalene Ogier og Mikko Hirvonen plukket godt med poeng.

Hirvonen ble nummer fire – etter at Ford-kompis Jari-Matti Latvala med vilje pådro seg to minutters tidsstraff før den avsluttende fartsprøven søndag. Straffen betydde nemlig at finnene byttet plass på resultatlista, hvilket ga Hirvonen noen kjærkomne VM-poeng ekstra.

Samtidig tok Latvala en liten revansje ved å vinne den avsluttende power stage-etappen – og sikre seg tre ekstra bonuspoeng med det.

I VM-sammendraget deler nå Sebastien Loeb og Hirvonen ledelsen – med Ogier bare tre poeng bak.

Østberg imponerte
Nest beste nordmann i Rally Frankrike ble Henning Solberg. Han endte til slutt som nummer seks – slått med over sju minutter av Sebastien Ogier.

Mads Østberg fulgte på plassen bak, slått av storebror Solberg med 50 sekunder. Østberg imponerte samtidig ved å kjøre inn til én tredjeplass og to fjerdeplasser på søndagens prøver.

VM-poeng ble det også på begge de to norske førerne, hvilket betyr at Østberg fortsatt er nummer seks sammenlagt, mens Henning Solberg befinner seg tre plasser lenger ned på lista. Petter Solberg er femtemann. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere