Disket i sitt siste løp

Foto: Reuters/Scanpix

VM i Berlin ble en gedigen nedtur for Kjersti Tysse Plätzer.

16.08.09 14:53

Det norske medaljehåpet i kappgang, Kjersti Tysse Plätzer, fikk ikke den avslutningen på karrieren som hun hadde håpet på under VM i Berlin søndag. På 20-kilometer kappgang hang hun lenge med i teten, men ble etter hvert sliten og gjorde kostbare feil.

Rundt tre kilometer før mål fikk hun sitt tredje røde kort, og ble dermed diskvalifisert fra konkurransen. På dette tidspunktet var hun uansett ute av medaljekampen, og lå et halvminutt bak en pallplass.

- Forferdelig synd
En tydelig skuffet Plätzer forlot etter hvert løypa etter at hun fikk beskjeden, men tok seg likevel tid til å takke publikum for støtten.

- Det er ikke noe særlig kjekt å få beskjeden om at man er disket, men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg er litt eldre nå enn sist gang jeg ble diskkvalifisert, og litt mer på tampen av karrieren. Forferdelig synd at det ble en disk, men jeg gir meg i hvert fall etter å ha prøvd å bli verdensmester, sier Tysse Plätzer til NRK.

- Dette løpet er mitt siste mesterskap i en lang karriere. Jeg hadde lyst til å bli verdensmester, og skal man klare det så må man prøve. Jeg gjorde det jeg kunne, og jeg ble så stiv at jeg fikk dårlig koordinasjon, fortsetter hun.

- Jeg ville vinne
Den norske kappgangutøveren hadde som mål og ta medalje under årets VM, og forlenget karrieren med ett år, for å hevde seg under mesterskapet i Berlin.

- Jeg ville vinne og tok sjansen på å gå med russerne. Det gikk nok litt for fort, men jeg prøvde i hvert fall. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Tysse Plätzer

Tysse Plätzer tok sølv under OL i Beijing i fjor, men står uten VM-medalje i karrieren. Under forrige VM, i Osaka, måtte hun ta til takke med en fjerdeplass.

Den regjerende OL- og VM-mesteren Olga Kaniskina fra Russland vant konkurransen overlegent, mens irske Olivia Loughane tok sølv. Kinesiske Hong Liu ble nummer tre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.