Diskriminerende video overskygger Chelseas 1-0-seier mot Slavia Praha

HELTEN: Marcos Alonso scoret kampens eneste mål da Chelsea slo Slavia Praha.

HELTEN: Marcos Alonso scoret kampens eneste mål da Chelsea slo Slavia Praha. Foto: Paul Childs (Reuters)

Kampen overskygges av en video der supportere sang diskriminerende sang mot Liverpool-spiller Mohamed Salah.

11.04.19 23:00

SLAVIA PRAHA - CHELSEA 0-1

Det ble en fin kveld for Chelsea i den tsjekkiske hovedstaden, da de slo Slavia Praha 1-0 i den tsjekkiske hovedstaden. Det var Marcos Alonso som ble den store helten for Maurizio Sarris menn.

Fem minutter før full tid svingte Willian inn et presist innlegg, og den spanske forsvareren fikk heade upresset inne i den tsjekkiske boksen. Dermed kan Chelsea smile bredest før returoppgjøret på hjemmebane.

Det var hjemmelaget som trykket på mest for scoringen før Chelsea fant kampens eneste mål. Både Ibrahim Traore og Lukas Masopust viste at det bor solide kvaliteter i hjemmelaget, men de maktet ikke å overliste keeper Kepa Arrizabalaga.

Med seieren tar Chelsea et stort steg mot semifinalen i Europa League. Chelsea vant turneringen i 2013 da de slo Benfica i finalen.

HETSET: En video sirkulerte på nettet der Chelsea-fansen sang mot Mohamed Salah. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)


Les mer: Arsenal tok første stikk mot italiensk storlag

- Ingen plass for dette

Kampen vil uansett overskygges av en video på sosiale medier der Chelsea-supportere skal ha sunget en diskriminerende sang mot Liverpool-spiller Mohamed Salah. Videoen sirkulerte på Twitter i timene ledende opp til kampen mot Sparta Praha.

Videoen førte til at «Kick it out», en organisasjon som jobber mot rasisme og diskriminering i engelsk fotball, valgte å legge videoen ut på sine sider med klar oppfordring til Chelsea:

- Det er ikke på tribunen, men det er fortsatt en skam. Vi ønsker ikke slike supportere i nærheten av vårt spill. Vi vil bistå Chelsea slik at disse supporterne blir identifisert og straffet kvikt og effektivt, skriver «Kick it out» på sine sider.

Den engelske avisen The Telegraph rapporterte siden om at tre av seks som er observert på videoen, som ble filmet i Praha før kampen, skal ha blitt nektet inngang til stadion.

Senere har Chelsea også sluppet en offisiell pressemelding der de fordømmer oppførselen til disse supporterne.

- Chelsea FC finner alle former for diskriminerende oppførsel avskyelig, og ved tilfeller der det klart kan bevises at sesongkortinnehavere hos Chelsea deltar i slik oppførsel vil vi straffe på den hardeste mulige måten, skriver Chelsea.

- Slike individer er en skam til den største majoriteten av Chelsea-supportere, som ikke vil tolerere dem i sin klubb.

Også Liverpool valgte å komme med sin offisielle uttalelse vedrørende videoen som hadde florert på sosiale medier.

- Videoen som har sirkulert viser grusom diskriminerende synging mot en av våre spillere, og er både skummel og forstyrrende, skriver Liverpool i en offisiell pressemelding.

- Det er ingen plass for dette i fotballen, og det er ingen plass for dette i samfunnet. Et lovbrudd av denne naturen har flere ofre enn kun det individet det angriper, og dermed er kollektiv og besluttsom nødvendig for å takle dette, skriver Liverpool videre.

Salah var, som kjent, Chelsea-spiller mellom 2014 og 2016.

Slavia trykker på

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Sinobo Stadium, og trykket Chelsea bakover i banen ved flere anledninger. Spesielt ute på høyresiden virket det som tsjekkerne var veldig komfortable.

Lukas Masopust hadde flere imponerende forseringer i løpet av det første kvarteret, men til tross for vingspillerens imponerende start klarte ikke det tsjekkiske hovedstadslaget å dra fordel av overtaket.

Den første store sjansen for hjemmelaget kom da midtbanespiller Petr Sevcik banket til fra distanse. Kepa Arrizabalaga hadde ikke kontroll, og måtte gi retur, men var heldig som upresset kunne gjenvinne kontroll.

Chelsea våknet mer og mer utover i omgangen, og i det 25. minutt viste de blåkledde kvaliteten som bor i laget. Willian hamret til fra drøye 20 meter, og ballen smalt i tverrliggeren bak keeper Ondrej Kolar. Dessverre for Chelsea spratt ballen unna.

Willian virket toneangivende for gjestene, og skaffet seg rom nedover sin venstreside ved flere anledninger. Uansett var det få av Chelsea-spillerne som hang med i den første omgangen, hvilket betød en sjansefattig affære de første 45 minuttene i Praha.

Selv om Slavia Praha virket mer påskrudd og hadde et overtak på Chelsea, så maktet de sjelden å komme seg forbi Chelsea sin forsvarsmur i løpet av den første omgangen.

Dermed kunne den tyske dommeren Felix Zwayer sende lagene til pause på stillingen 0-0 i Praha.

Chelsea virket mer aggressive tidlige i den andre omgangen, og dyttet hjemmelaget dypere og dypere i banen. Det tok lang tid mellom de to store sjansene, men etter timen spilt burde nok Antonio Rüdiger ha gitt bortelaget ledelsen.

Etter en corner ramlet ballen perfekt ned til tyskeren som hamret til på hel volley. Forsøket fra midtstopperen var godt, men redningen fra keeper Kolar var enda bedre, og dermed stod det 0-0.

Alonso til unnsetning

Willian fortsatte å vise seg frem, og minuttet etter Rüdigers forsøk var det brasilianerens tur til å teste skuddfoten. Denne gangen suste ballen like utenfor Kolars mål.

Praha slet med å henge med tidvis i den andre omgangen, spesielt da Eden Hazard ble byttet innpå, men de var like ved å ta ledelsen av ivorianske Ibrahim Traore ladet kanonen fra distanse.

Arrizabalaga slet med å kontrollere skuddet, men den spanske burvokteren fikk til slutt avverget forsøket.

Kepa måtte ut i full strekk etter å ha bommet på et innlegg, som til slutt ramlet i føttene på Jan Boril. Backens forsøk var av det akrobatiske slaget, men det samme var også Arrizabalagas fantastiske redning.

Det skulle lykkes til slutt for Chelsea da Marcos Alonso fikk tid og rom inn i Slavia-boksen, og stanget inn et innlegg fra Willian på venstre. Dermed kunne Sarri og Chelsea juble for 1-0-ledelse.

Flere scoringer skulle det heller ikke bli i Tsjekkia denne torsdagskvelden. Dermed kunne Chelsea smile bredest etter å ha sikret seg et flott utgangspunkt inn mot returkampen i London. Marcos Alonso ordnet 1-0-seier for Chelsea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.