Disse avgjør Bøkkos landslagsskjebne

Foto: (Scanpix)

Den sportslige ledelsen og skøytepresidenten må bestemme om Bøkkos ønsker skal innfris.

22.01.10 17:23

Etter Johan Kaggestads avgang som Olympiatoppens skøytemann og den pågående konflikten mellom Norges skøyteess Håvard Bøkko og assisterende landslagstrener Johann Olav Koss, er det et knippe skøytepersoner som nå skal prøve å skape ro i rekkene igjen.

- Skøyteforbundet rekker ikke å kalle inn til styremøter hele tiden, så løsningene i den sportslige aktiviteten frem mot OL er delegert til den daglige sportslige ledelsen, med skøytepresidenten hands on, sier visepresident i skøyteforbundet Frode Bøhm til Nettavisen.

Fem personer avgjør
Den sportslige ledelsen på skøytelandslaget består av sportssjef Øystein Haugen, landslagstrener Jarle Pedersen, assisterende landslagstrener Johann Olav Koss og Olympiatoppens sjef Jarle Aambø, som har steppet inn som Olympiatoppens mann på skøytelandslaget etter Kaggestad.

De tre første er alle ansatt av skøyteforbundet, der president Vibecke Sørensen har makten.

- I den ekstremsituasjonen vi er i nå har hun løpende kontakt med den sportslige ledelsen. Dialogen er god, sier Bøhm, som forteller at styret i skøyteforbundet står samlet om presidentens avgjørelser.

Ervik en joker
Ifølge Aftenposten skal situasjonen mellom Koss og Bøkko være så betent at en av dem må forlate landslaget, men Nettavisen sitter på opplysninger om at Bøkko kan tolerere en løsning der Eskil Ervik hentes inn i støtteapparatet igjen. Bøkko har stor tillitt til Ervik, som sees på en som kan legge en demper på konfliktene.

Les også: Bøkko krever svar i dag

Fredag morgen bekreftet Eirik Bøkko, faren til Håvard og Hege Bøkko, at sønnen har spilt inn en løsning overfor skøyteforbundet og Olympiatoppen.

- Vi får se hva slags utspill de kommer tilbake med i løpet av dagen, sier Eirik Bøkko til Nettavisen.

Han forteller at Håvard Bøkko vil ta en avgjørelse om han skal bryte ut av landslaget i løpet av helgen.

Ikke aktuelt å sparke Koss
Visepresident i Norges Skøyteforbund, Frode Bøhm, bekrefter at Håvard Bøkko har kommet med innspill for å løse den betente situasjonen.

- Jeg har hørt om disse ønskene, men det er ikke berammet noe konkret møte for å ta en beslutning rundt dette. Alle situasjonene som oppstår blir hele tiden håndtert av den sportslige ledelsen, sier Bøhm til Nettavisen.

- Vil det være aktuelt å sparke Johann Olav Koss?

- Nei, vi har tillitt til det trenerteamet vi har engasjert, sier Bøhm.

- Vil dere sette inn nye tiltak for å dempe personkonfliktene, for eksempel ved å hente inn Eskil Ervik igjen?

- Vi gjør det vi kan for at alle skal finne seg til rette, inkludert Bøkko. Men det kan ikke gå på bekostning av de prinsippene vi satt etter at vi kansellerte avtalen med Peter Mueller sitt selskap i høst, sier Bøhm.

- Alle skal på precamp
Sportssjef Øystein Haugen har ikke hørt noe om at Håvard Bøkko har kommet med ønsker rundt en løsning på landslagskonflikten.

- Det eneste jeg vet er at alle skal være med når vi drar på precamp til Salt Lake City 26. januar, sier Haugen til Nettavisen.

Han vil ikke spekulere i om det er aktuelt å hente inn Eskil Ervik i støtteapparatet igjen.

- Eskil har bidratt positivt på Hamar denne uka og ordnet sosiale aktiviteter, men vi har ikke lagt noen planer ut over det. Det er ikke intensjonen at han skal være med til Salt Lake City, sier Haugen.

Nettavisen har ikke fått kontakt med de øvrige personene i det sportslige utvalget på skøytelandslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.