*Nettavisen* Sport.

Disse blir med Hushovd til Garmin

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Thor Hushovd og hans menn kan signere med Garmin-Cervélo allerede mandag.

28.08.10 12:46

Etter at Cervélo slapp bomben selv torsdag kveld, foregår det en hektisk kamp for at 25 Cervélo-ryttere skal ha en jobb å gå til også neste sesong.

Alle rytterne er fristilt fra 31. desember, men det ville være det glade vanvidd ikke å agere nå ettersom lagene vil fylles opp fram mot 1. oktober.

Midt i begivenhetenes sentrum står Thor Hushovd. 32-åringen kan velge blant så mange som åtte lag, men er mest interessert i å samle klassikerkreftene fra Cervélo også rundt seg neste sesong.

LES OGSÅ: - Vi forhandler med Garmin

Roubaix-laget
Den mest åpenbare løsningen er Garmin-Transitions. Laget er engelskspråklig, har høyt fokus på utstyrsutvikling og har en godt inkorporert antidopingprofil i alt de foretar seg.

procycling.no får opplyst at forhandlingene med amerikanerne fortsatte fredag. Dersom alt går etter planen, vil grimstadrytteren signere papirene allerede førstkommende mandag.

Hushovd undersøker nå muligheten for å få med seg Gabriel Rasch og Brett Lancaster med på flyttelasset. Så mange som sju-åtte ryttere overveier et direkte skifte. Blant disse finner man også Andreas Klier, Roger Hammond, Jérémy Hunt og Heinrich Haussler.

- Hvis du får bestemme, hvor mange tar du med deg videre?

- Jeg skulle gjerne hatt med hele Roubaix-laget, men vi får se hva vi finner ut av, sier Hushovd til procycling.no.

Jobber for Gabba
Hushovd, Hammond, Hunt, Lancaster, Rasch, Martin Reimer og Dominque Rollin utgjorde Paris-Roubaix-laget i 2010, men da var allerede Klier og Haussler ute med skader.

- Er det viktig for deg at Gabriel Rasch blir med videre?

- Ja, det er noe jeg jobber for å få til. Han er en del av gruppa, svarer nordmannen.

Men ettersom Cervélo valgte å oppløse kontraktene, lurer det flere lag i kulissene. procycling.no får opplyst at minst ett storlag fortsatt er med i vurderingen.

Det ønsker imidlertid ikke Hushovd å bekrefte.

- Det er mange lag som har tatt kontakt den siste, men jeg har ikke signert noe som helst, svarer han.

Garmin-Cervélo
Sent fredag kveld bekreftet Garmin og eierselskapet Slipstream samarbeidet med Cervélo neste sesong.

- Dette er en naturlig match, sier manager Jonathan Vaughters.

- Vi ønsket å bli sterkere i klassikerne og er sikre på at vi har en av de sterkeste oppstillingene i feltet i 2011, avslører amerikaneren.

LES OGSÅ: - Dum om jeg ikke vil ha Hushovd

Tidligere på kvelden flørtet også mannen (som syklet to år med Hushovd i Crédit Agricole) åpenlyst med Cervélo-gjengen, da cyclingnews.com spurte ham om interessen for Thor Hushovd og Heinrich Haussler.

- Disse guttene er supre ryttere, så jeg ville ha vært dum om jeg ikke var interessert i dem. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om kontrakter har blitt signert. Det jeg kan si er at vi blir 30 ryttere neste sesong, uttalte Vaughters.

Pack your bags, Hushovd!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.