Gå til sidens hovedinnhold

Disse bør du velge, Hareide

Det er ikke det at Åge Hareide trenger hjelp som landslagssjef. Vi hadde bare så lyst til å bidra.

Norge får ikke lov til å delta i VM i Tyskland neste sommer. Men vi får lov til å forsøke å kvalifisere oss til EM i 2008 i stedet, og den kvalifiseringen starter neste høst.

Åge Hareide er godt i gang med å skifte ut en generasjon spillere med nyere modeller, og inspirert av dette generasjonsskiftet har TV 2 Nettavisen sett på hvordan vi tror landslaget vil se ut når EM-kvaliken starter.

Dette laget endte vi opp med:
Thomas Myhre – Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Kristofer Hæstad, Christian Grindheim – Daniel Braaten, Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen – John Carew.

Begrunnelse:
Thomas Myhre (32) er fortsatt motivert for landslagsspill – heldigvis – og beholder derfor kapteinsbindet.

Høyrekanten har vært et problem for Hareide i hele VM-kvaliken, og det er ikke så mye lys i sikte, slik vi ser det. Vi ser for oss en kamp mellom Alex Valencia (26) og Daniel Braaten (23) om plassen på høyre midtbane, mens Jon Inge Høiland (28) overtar for André Bergdølmo (34) på permanent basis på backen.

Erik Hagen (30) og Brede Hangeland (24) klarte seg bra som midtstoppere mot Tsjekkia, og får i tillegg til tilliten fra Hareide også tillit hos oss. Men vi ser gjerne at Kjetil Wæhler (29) ombestemmer seg og takker ja til landslaget i fremtiden. Også Atle Roar Håland (27) og Ragnvald Soma (26) vil være med i stopperdiskusjonene fremover, tror vi.

Det er naturlig å tro at John Arne Riise er bankers som venstre back, men vi er ikke fullt så sikre på det. Både Marius Johnsen og Trond Erik Bertelsen er så spennende utfordrere at de kan komme til å danke ut Liverpool-stjernen.

Åge Hareide har holdt seg til formasjonen 4-2-3-1 under VM-kvalifiseringen, og ettersom vi tror han fortsetter med dette, har vi valgt å sette Daniel Braaten på høyrekanten – selv om vi helst ser ham som spissmakkeren til John Carew.

Vi må nemlig holde av en plass til Per Ciljan Skjelbred som hengende spiss.

Morten Gamst Pedersen (24) beholder plassen på venstrevingen hvis han lover å spille like bra på landslaget som i Blackburn. Gjør han ikke det, har vi Petter Vaagan Moen (21) i bakhånd.

Den spilleren som er mest sikker på en plass på laget, ved siden av Thomas Myhre, må være Kristofer Hæstad. Helt siden han kom inn og fikk bestemannsprisen mot Italia i sin første landskamp fra start, har Start/Duracell-spilleren imponert oss.

Vi satser derfor på Hæstad som en av de to sentralt på midtbanen, og lar ham få selskap av Christian Grindheim. Men vi utelukker ikke at Jan Gunnar Solli eller Fredrik Strømstad kan forandre på dette gjennom sine prestasjoner det nærmeste året.

I bakhånd, foruten de nevnte, har vi også spennende typer som Ardian Gashi, Daniel Fredheim Holm, Jarl-André Storbæk og Lars Iver Strand. TV 2 Nettavisen tror dette laget, om vi unngår den verste uflaksen under trekningen i Montreux 27. januar, kan kvalifisere seg til EM og også markere seg positivt i sluttspillet i Østerrike og Sveits i 2008.

Men det er altså vår mening. Hva mener du? Diskuter saken i Veggavisen!

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken