Gå til sidens hovedinnhold

Disse bør United bli kvitt

Manchester United har foreløpig hatt lite januarutskiftninger i spillerstallen. Vil flere forsvinne det neste halvåret?

På den siste dagen av januarvinduet har Manchester United fortsatt kun hentet inn Paul Scholes som forsterkning.

Mange United-fans hadde nok håpet på klubben vil gjøre mer for å fornye i vinter. Nettavisen har sett på spillere vi mener har liten eller ingen framtid hos den regjerende mesterklubben i Premier League.

Lørdag gikk Mame Biram Dioufs overgang til Hannover i orden. Senegaleseren med fortid i Molde signerte en avtale som gjelder til 2014 med klubben til Moa Abdellaoue.

Dermed forsvant en av de mest opplagt overflødige i Alex Fergusons spillerstall. Om skadeplagede United skal forbedre seg i tida framover må det likevel gjøres flere utskiftninger.

Nedover med Carrick
Michael Carrick har spilt fast for United siden november. Den tidligere engelske landslagsmannen har vekslet mellom å spille i sin vante midtbaneposisjon og vikariere i midtforsvaret. Ingen av delene har fungert etter forventningene.

Carrick står med 22 kamper for England, men har snart gått et år uten å få spille for Fabio Capellos mannskap. Denne sesongen har 30-åringen verken imponert framover eller bakover på banen. Han har ikke vist seg å være svaret på Manchester Uniteds midtbaneproblem.

Styreleder i Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch, Ole P. Pedersen, er ikke helt enig i at Carrick har kort tid igjen i Manchester United.

- Jeg har ingen tro på at han forsvinner. Han spiller i klubben neste sesong. Carrick har på sett og vis underprestert i en del kamper i hele sin Manchester United-karriere, og det har vært det største ankepunktet mot ham fra fansen, sier Pedersen, før han tilføyer:

- Carrick trenger nok en energisk makker på midten for å prestere sitt beste. Han var veldig god i kampene han spilte sammen med Phil Jones i desember. Men om vi henter inn flere midtbanespillere skal det bli veldig vanskelig for ham å komme på laget. Det er det allerede nå.

Sjekk hvillke Premier League-overganger som er klare her!

Overflødig
Michael Owen (32) var en overraskende nyervervelse da han ankom som Bosman-spiller i juli 2009. Den første sesongen forsto vi hvorfor Alex Ferguson tok sjansen på å hente den skadeforfulgte spissen. Støtt og stadig kom Owen inn og fant nettmaskene da han trengtes.

To og et halvt år senere er den tidligere England-angriperen overflødig i klubben. Kun én kamp er det blitt i Premier League. Han fikk 80 minutter borte mot Stoke. Owen går for øvrig skadd for tida.

- Alle var forbauset over at Ferguson ga ham ny ettårskontrakt i sommer. Jeg tror han ville beholde en erfaren spiss med nese for mål. Jeg blir veldig overrasket hvis Owen spiller videre i United etter sommeren, sier Ole P. Pedersen.

Federico Macheda (20) er allerede lånt ut en ny periode fra United. Italieneren innledet tiden i klubben på en strålende måte som 16-åring, men har fått det vanskelig med å kjempe seg til mer spilletid.

Angriperen skal være hos storsatsende Queens Park Rangers ut sesongen. Men han har fått begrenset med tid på banen også der. Macheda spilte 48 minutter for Manchester United før jul og i jula. 20-åringen har kun fått to korte innhopp i QPR under lagets nye manager Mark Hughes.

- Det er vanskelig å si med Macheda. Han er ett år yngre enn Danny Welbeck som hadde et bra opphold i Sunderland i fjor. Men Welbeck er også et mye større talent. Macheda må sette sitt preg på QPR ut sesongen. Om tolv måneder har vi svaret på om han er en framtidig United-spiller, mener Pedersen.

Uten tillit
Keeper Tomasz Kuszczak (29) har ikke fått et eneste minutt med spilletid i Premier League denne sesongen.

Mange vil hevde at Anders Lindegaard er målvakten som har gjort sine saker best. I tillegg viser Alex Ferguson at han har klokkertro på sommerinnkjøpet David de Gea.

For polakken Kuszczak virker imidlertid dagene som United-keeper med tillit som talte. Her er den norske supporterklubbens styreleder helt enig med Nettavisen.

- Han har ingen framtid i klubben. Det var rart at man ikke fant en ny klubb til han i fjor sommer, og det er rart at han ikke har byttet klubb nå. Han holder OK nivå for Championship, men kan ikke sammemnlignes med de to vi har foran ham i køen.

Forsvarsspiller Richie De Laet startet sesongen med hell på utlån hos nyopprykkede Norwich. Belgieren spilte flere gode kamper før en skade satte ham utenfor banen i to måneder. Da De Laet var spilleklar igjen maktet han ikke å kjempe seg tilbake på laget.

23-åringen er nå tilbake på Old Trafford. Der virker han å være milevis unna laget, selv med Uniteds store skadeproblemer. Richie De Laet begynner å bli for gammel til å kunne karakteriseres som talent, og stiller kun som femte eller sjettevalg i midtforsvaret, selv når Nemanja Vidic er ute med langtidsskade.

- Han er ikke en spiller av United-kvalitet. Han er en hederlig fyr og jeg håper slår igjennom i riktig klubb. Laget er veldig godt forspent på plassen hans og det er klart at da blir det vanskelig for De Laet, påpeker Ole P. Pedersen.

Vinn tre måneders gratis tilgang til TV 2 Sumo og dermed alle Premier League-kampene på web-tv: Delta i vår Facebook-konkurranse, der du skal sende inn ditt morsomste, fiktive Premier League-rykte. Delta her.

Kommentarer til denne saken