RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse byene kjemper om OL i 2024


SOMMER-LEKER: I 2016 er det Rio som arrangerer OL, mens i 2024 går lekene trolig til USA eller et land i Europa.
SOMMER-LEKER: I 2016 er det Rio som arrangerer OL, mens i 2024 går lekene trolig til USA eller et land i Europa. Foto: Matthew Stockman (Getty Images)
USA mot Europa.

USA og Los Angeles kjemper mot Europa når fem byer skal slåss om retten til å arrangere sommer-OL i 2024, melder Den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

Nå er søkerlista offisiell. Den viser at Los Angeles satser på å arrangere OL for tredje gang etter at byen var OL-vert både i 1932 og 1984. Men motstanderne er mange og sterke, og alle kommer fra Europa. Det gjelder byer som Paris, Roma, Hamburg og Budapest.

Avgjørelsen om hvem som får lekene om ni år blir tatt på IOC-kongressen i Peru i 2017, så de fem kandidatbyene står foran en to år lang kamp for å overbevise IOC-representantene.

Kampen om å få vinter-OL i 2022 endte med at bare to byer var igjen i finalerunden. Det var svært skuffende for IOC, som måtte se fire sterke kandidater trekke seg underveis i prosessen. Blant dem var Oslo. Finansielle årsaker førte til at byene ikke ønsket å stå løpet ut.

Hamburg og Budapest har ikke hatt sommer-OL tidligere, mens Roma hadde lekene i 1960. Paris var OL-vert både i 1900 og 1924. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere