RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje / NTB scanpix

Disse er hetest på vintermarkedet

Sist oppdatert:
Den 1. januar åpner overgangsvinduet i Europa.

Tirsdag åpnes igjen overgangsvinduet og både store og små fotballklubber kan igjen handle spillere. En tid til både glede og sorg for supporterne.

Januarvinduet er tradisjonelt et vanskelig overgangsvindu, fordi det er midt i sesongen, men noen år har januarvinduet likevel hatt like mye spenning og dramatikk som sommervinduet. I 2011 opplevde vi blant annet at Fernando Torres gikk fra Liverpool til Chelsea for rundt 50 millioner pund, mens de røde hentet inn Luis Suarez og Andy Carroll for heftige summer.

Det er ventet at Liverpool også denne vinteren ønsker å hente inn spillere, etter et rolig sommervindu. Storklubber som Chelsea og Manchester City kan også finne på å være løse med sjekkheftet.

Britiske BBC har tatt en nærmere kikk på de heteste overgangsmålene dette januarvinduet. Statskanalen har sett nærmere både på engelsk fotball og de største ligaene i Europa.

I anledning av at overgangsvinduet åpner om få timer, har Nettavisen også tatt en nærmere kikk på dette, med utgangspunkt i den listen BBC har utarbeidet nå nylig.

Vi starter med Premier League, men tar også med noen av de heteste navnene utenfor den engelske ligaen. Det er jo ikke umulig at disse spillerne faktisk ender opp på balløya i løpet av januar.

Som alltid er det umulig å få plass til hver eneste spiller fra hver eneste liga rundt om, og derfor har vi et flott kommentarfelt i bunnen av artikkelen der det er lov å fyre løs og komme med egne forslag.

Spillere i England:
Stewart Downing (28) - Liverpool: Den dyrekjøpte vingen har hatt en oppsving den siste tiden, men manager Brendan Rodgers har flere ganger gitt uttrykk for at Downing kan forsvinne ut i januar. Downing har også høy lønn, samtidig som han begynner å dra på årene. Om prisen skulle være riktig, og Downing interessert, kan det nok bli en overgang for 28-åringen.

Andrej Arsjavin (31) - Arsenal: Hadde en fantastisk start på karrieren i Arsenal, men har dabbet av med årene. En retur til Russland er nok mest ønskelig for 31-åringen.

Florent Malouda (32) - Chelsea: Juan Mata og Eden Hazard har gjort sitt til at franskmannen er overflødig på Stamford Bridge. Høy lønn og høy alder gjør sitt til at londonklubben vi ha ham ut.

Mario Balotelli (22) - Man City: En herlig bråkmaker når han lykkes på banen, en skandaløs idiot når alt går galt. Mario Balotelli er både elsket og hatet, men det spørs om ikke manager Roberto Mancini lener mot sistnevnte nå til dags. Skulle det komme et godt tilbud, er det ikke utenkelig at City svarer ja, takk.

Demba Ba (27) - Newcastle: Har vist seg som en måljeger av rang i Premier League. Mange klubber ønsker Ba, og prisen skal også være overkommelig for flere av disse.

Asmir Begovic (27) - Stoke: En stødig keeper, på et formlag. Stoke har levert en imponerende sesong, poengmessig, og Begovic har vært god i mål. Manchester United har vist interesse.

Michael Dawson (29) - Tottenham: QPR-manager Harry Redknapp skal trolig forsterke et dårlig forsvar i vinter. Dawson og Redknapp jobber svært godt sammen, samtidig som stopperen ikke er like populær hos Spurs-sjef André Villas-Boas. Det er ikke så lang vei fra White Hart Lane til Loftus Road.

Michu (26) - Swansea: Må vel betraktes som årets kjøp i Premier League så langt. Spanjolen har vært strålende for Swansea og kom til klubben billig. Skulle budet være stort nok, kan trolig ikke waliserne si nei. Atlético Madrid har allerede vist interesse for spissen.

James McCarthy (22) - Wigan: En god midtbanemann på et pentspillende Wigan. Var ønsket av en rekke storklubber som 16-åring, men endte til slutt i Wigan. Rødtoppen har utviklet seg bra der og er trolig moden for større oppgaver. Han har tidligere takket nei til Liverpool to ganger, men se ikke bort fra at Brendan Rodgers prøver seg.

Thomas Ince (20) - Blackpool: Historien rundt unge Ince er litt morsom. Fikk ikke nok spilletid i Liverpool og forlot klubben gratis. Har blomstret opp i Blackpool og er nå ønsket tilbake på Anfield. Andre Premier League-klubber har også vist interesse. En spennende kantspiller som scorer mye mål.

Jack Butland (19) - Birmingham: Tidenes yngste landslagskeeper for England og har fått mye spilletid for Birmingham i The Championship. Flere storklubber vi ha keeperen.

Wilfried Zaha (20) - Crystal Palace: En gjenganger på ryktebørsen i hele høst, og et yndet mål for blant andre Arsenal. Har allerede fått sin debut for det engelske landslaget.

Charlie Austin (23) - Burnley: Austin er tidligere murer, men har i det siste funnet et nytt talent, nemlig målscoring. Kan være et bra valg for klubber som trenger noe nytt på topp.

Daniel Sturridge (23) - Chelsea: Skal være så godt som klar for Liverpool. Overgangen blir trolig offentliggjort i løpet av de nærmeste dagene, ifølge rapporter fra England.

Marouane Fellaini (25) - Everton: Den store belgieren har vært strålende på midtbanen til Everton. Arsenal og Chelsea har vist sin beundring for midtbanemannen.

Spillere ellers i Europa:
Lewis Holtby (22) - Schalke 04: Har gitt beskjed om at han er bosmanspiller til sommeren, og derfor kan Schalke finne på å selge ham i januar for å få litt igjen. Ønsker seg til Premier League.

Nene (31) - Paris St. Germain: Har lenge vært ute i kulden hos superklubben. Vingen har heller ikke den rette holdningen til at manager Carlo Ancelotti skal bli imponert nok til å satse på ham.

Matheiu Debuchy (27) - Lille: Skal være klar for Newcastle og kan vise seg som et smart kjøp. Var strålende under EM i 2012.

Iago Aspas (25) - Celta Vigo: Har imponert for Celta Vigo og er aktuell for det spanske landslaget. Skal angivelig ha en utkjøpsklausul tilsvarende 8,2 millioner pund i kontrakten. Spanske og engelske klubber sikler.

Moussa Sissoko (25) - Toulouse: Daniel Bråthens lekekamerat har lenge vært koblet med større klubber. Han står uten kontrakt til sommeren, og Newcastle og Arsenal har snust på spilleren.

Fernando Llorente (27) - Athletic Bilbao: Også denne mannen står uten kontrakt til sommeren, og har gitt signaler om at han vil vekk. En spiss som holder svært høy klasse.

Radamel Falcao (26) - Atlético Madrid: Høstens kanskje heteste fotballnavn, uansett land og liga. Falcao bøtter inn med mål, og er ikke helt umulig å få fatt i for klubber med mye penger, som for eksempel Chelsea. Atlético Madrid vil nok likevel tviholde på spissen så lenge som mulig.

Isco (20) - Malaga: Har imponert i Champions League og i La Liga. Et spansk supertalent i en klubb som kan stå overfor økonomiske problemer. Tottenham er blant de som følger nøye med.

Miralem Pjanic (22) - Roma: Har blitt regnet som et stort talent i mange år, men ikke fått det helt ut. Et teknisk vidunder som ikke er bestevenn med Roma-trener Zdenek Zeman. Chelsea og Spurs er koblet med ham.

Ricky van Wolfswinkel (23) - Sporting: En favoritt i Nettavisen, mest for navnet, men han kan også score mål. Har imidlertid ikke vært så god i år, og kan være på vei til Fiorentina i Serie A, meldes det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wesley Sneijder (28) - Inter: Nederlenderen er faktisk fortsatt bare 28 år, yngre enn Robin van Persie, og har fortsatt mye fotball i seg. Har lenge vært koblet bort fra Inter. Russland neste?

Ricardo Carvalho (34) - Real Madrid: Erfaren stopper som sliter med spilletid. Harry Redknapp er aldri langt unna.

Robinho (28) - AC Milan: Ønsker seg hjem til Brasil og får trolig ønsket oppfylt i januar. Santos vil gjerne ha ham hjem.

David Villa (31) - Barcelona: Har ikke fått spille så mye som han ønsker etter at han kom tilbake fra skade, og ryktene har gått. Flere engelske klubber har blitt nevnt i forbindelse med spisstjernen.

Joao Moutinho (26) - FC Porto: En av favorittene til Spurs-sjef André Villas-Boas og har vært heftig koblet med londonklubben tidligere. Får partene til en avtale denne gangen?

Loic Remy (25) - Marseille: En spiss som ofte blir nevnt på diverse ryktebørser. Har slitt i 2012 og skal være tilgjengelig for rundt 10 millioner pund. Newcastle og QPR har pengebunten klar.

Bafetimbi Gomis (27) - Lyon: Kraftfull spiss med lang fartstid i fransk fotball. Har vært god for Lyon, men rundt 14 millioner pund skal være nok til at han kan havne hos for eksempel Chelsea eller Liverpool.

Benat 25) - Real Betis: Herlig playmaker som ikke klarer å bli enig med Betis om ny kontrakt. Manchester City, Liverpool, Arsenal og Wolfsburg har blitt koblet med spilleren.

Ricardo Quaresma (29) - uten klubb: Var en gang en av de mest lovende spillerne i Europa, men mye har gått galt for vingen. Har fortsatt noen år til i seg, om noen tør satse på ham?

Yoan Gouffran (26) - Bordeaux: Kontrakten går ut til sommeren og Aston Villa er blant klubbene som har vist interesse for vingen.

Vegard Forren (24) - Molde: Stopperen har hatt en svært god sesong for Molde og også fått sitt gjennombrudd på det norske landslaget. En moderne stoppertype med stort potensial.

Mohammed Abdellaoue (27) - Hannover: Engelske aviser elsker å koble den norske spissen til balløya. The Guardian mener at en rekke klubber er villige til å gi 6 millioner pund for Moa.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gary Hooper (23) Celtic: En spennende spiss som har fått et gjennombrudd etter at han dro til Skottland. Av alle, så er det Juventus og Southampton som har blitt heftigst koblet med Hooper.

Younes Belhanda (22) - Montpellier: En av Ligue 1 mange gode playmakere. Var svært viktig da Montpellier gikk til topps i Frankrike sist sesong og har fått prøvd seg i Champions League i høst.

Dieumerci Mbokani (27) - Anderlecht: Sterk spiss som scorer mål. Et kobbel av klubber skal være ute etter 27-åringen som er verdsatt til 8,5 millioner pund.

Alen Halilovic (16) - Dinamo Zagreb: Nok et vidunderbarn i det kroatiske storklubben. Halilovic er knøttliten, men meget god. Alle de største klubbene i Europa har han nok på blokka.

Les flere saker fra 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere