RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse er tatt ut til OL

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Endelig er langrennsuttaket klart.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Norge får ta med seg 20 langrennsløpere til OL, og mens det har vært rimelig sikkert at kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen tar med seg åtte jenter, har det vært usikkert om Trond Nystad vil benytte seg av alle de tolv resterende plassene, og hvem som kaprer dem. Det eneste som har vært helt sikkert, er at Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Chris André Jespersen får være med til OL, og fredag bekreftet Eldar Rønning overfor NRK at også han har fått klarsignal til å pakke kofferten.

Resten av løperne måtte i prinsippet overbevise i løpet av NM på Lillehammer, og om landslagsledelsen ikke har hatt hodebry fra før, fikk de det definitivt i løpet av norgesmesterskapets tre dager.

Etter lørdagens duatlon kunne spekulasjonene endelig parkeres, og det er nå klart hvem som skal kjempe om OL-medaljer for Norge i langrennsløypene i Sotsji.

Disse er tatt ut
Damer
Marit Bjørgen
Therese Johaug
Heidi Weng
Kristin Størmer Steira
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Maiken Caspersen Falla
Ingvild Flugstad Østberg
Celine Brun-Lie

Herrer
Petter Northug
Chris André Jespersen
Martin Johnsrud Sundby
Eldar Rønning
Sjur Røthe
Finn Hågen Krogh
Ola Vigen Hattestad
Tord Asle Gjerdalen
Eirik Brandsdal
Anders Gløersen
Pål Golberg
Didrik Tønseth

Disse ble vraket
Simen Østensen, som går for privatlaget Team Centric, meldte seg på i kampen da han vant torsdagens 15-kilometer klassisk, der også overraskelsen Simen Andreas Sveen kom på pallen, og landslagets Niklas Dyrhaug, som har slitt hele sesongen, ble nummer fire. Også Tord Asle Gjerdalen og Pål Golberg gikk bra, mens Sjur Røthe, Petter Eliassen, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth hadde press på seg til å prestere på lørdagens 30-kilometer med skibytte. Røthe ble nummer to, Sveen fire, Østensen fem, Eliassen sju og Tønseth tolv, mens Krogh måtte bryte etter to mil. Landslagsledelsen har likevel valgt å fokusere på tidligere resultater, og både Sveen og Østensen ble vraket fra OL-laget, mens Tønseth fikk den siste, åpne plassen.

- Vi har veklagt internasjonale resultater mer enn nasjonale, og mesterskapsmedaljer veier tungt, sa landslagssjef Vidar Løfshus etter at han hadde offentliggjort uttaket.

- Det har vært flere utfordrere, men landslagetsløper Petter Eliassen har vært syk og nådde ikke helt opp, og også Simen Østensen og Simen Sveen var nære.

På sprint har det vært forventet at Northug, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal får gå, men det har vært stor konkurranse om den siste plassen. Ola Vigen Hattestad ble nummer to på NM-sprinten fredag, men ettersom vinneren var en brite, fikk han tittelen norgesmester. Vigen Hattestad slo både Krogh og Golberg, som var de argeste konkurrentene til å få gå sprinten i OL, og dette ble trolig avgjørende for OL-uttaket. Det er likevel ikke sikkert at alle som er tatt ut, får gå i Sotsji. Krogh, som altså brøt lørdagens 30-kilometer, er ute av kampen om å få gå denne distansen i OL, og må nå kjempe om å få gå sprinten.

- Vi har tatt ut fem løpere til å gå sprint, og det sier seg selv at én av dem da ikke vil gå. Vi vil se an utviklingen fremover, og etter sprinten i Toblach vil det nok være klart hvilke fire som går, klargjorde sprinttrener Arild Monsen på pressekonferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere