Med Erik ten Hag på plass på Old Trafford er planleggingen av overgangssommeren 2022 i gang for fullt i Manchester United.

Klubben kobles til nye spillere hver eneste dag, og Ralf Rangnick hevdet tidligere i vår at det vil behøves minst ti nye ansikter inn i klubben før de kan prestere på topp, topp nivå.

At klubben ender opp med ti nye spillere virker lite trolig. Men fredag kan united.no fortelle at man i ten Hags første kartleggingsperiode har «zoomet» seg inn på fire spillere som vekker ekstra stor interesse.

Disse fire skal være Frenkie de Jong (25), Darwin Núñez (22), Pau Torres (25) og Jurriën Timber (20).

- Alle fire kommer nok ikke

Journalist i den norske supporterklubben til Manchester United, Eivind Holth, er rask med å påpeke overfor Nettavisen at dette ikke betyr at klubben ender opp med alle disse fire spillerne, men at man i kartleggingsfasen har fått øynene spesielt opp for disse navnene.

- Alle fire kommer nok ikke, sier han, og fortsetter:

- Det jobbes med fire navn nå. Det er disse fire navnene de begynner med og alle fire står høyt på ønskelisten. Derfor vil de fremover sjekke ut muligheten til å hente disse, sier Holth.

Journalisten, som ofte har god kontroll på det som rører seg i klubben, forteller at opp mot fire spillere som skal kjempe om plass i en toppet startellever er noe man trolig kan håpe på i løpet av sommeren.

- Det er mange som forsvinner på utgående kontrakt. Så det er en kabal som må legges her. Den legger du ikke på en sommer. Rask endring er målet, men hvor mye de får gjort på en sommer er usikkert. Får de fire spillere inn skal de være veldig fornøyd, påpeker han.

Sjekk ut Nettavisens fotball-podkast:


Nærmest de Jong

Ifølge united.no er det Frenkie de Jong som er den spilleren som sjekkes ut først av klubben. De påpeker imidlertid at det for øyeblikket kun er et forsiktig forsøk på kontakt med Barcelona, da man ikke ønsker å betale mer enn 75 millioner pund for midtbanespilleren.

At nettopp de Jong er ønsket på Old Trafford er neppe tilfeldig. Han var nemlig ten Hags elev i Ajax før han forsvant til Barcelona sommeren 2019, og er en spiller den nye manageren kjenner svært godt.

Holth sier han er ganske sikker på at klubben er ute etter en defensiv midtbanespiller i sommer.

- Jeg tipper en defensiv midtbanespiller står høyt på lista. Ellers er forsvaret den åpenbare svakheten i laget. Da Solskjær var ferdig i klubben snakket man om at det manglet en brikke til eller to. De seks siste månedene har likevel vist at dette ikke stemmer, og at særlig to punkter må ryddes opp i: Én, at det er en ukultur som råder i garderoben. Og to, at kvaliteten på en del av plassene rett og slett ikke er gode nok, sier journalisten.

To stoppere og én spiss

Både Pau Torres og Jurriën Timber er midtstoppere. At begge to hentes, bare ett år etter at klubben fikk tak i Raphaël Varane, er tvilsomt. Torres, som spiller i Villarreal, har vært koblet til Manchester-klubben i flere overgangsvinduer, mens Timber har spilt under ten Hag i Ajax de siste årene.

Sistemann på listen, Darwin Núñez, har hatt en kjempesesong for Benfica og er en av de heteste spillerne i Fotball-Europa denne sommeren.

I og med at Erik ten Hag har bekreftet at han ønsker å ha med Cristiano Ronaldo videre i klubben, påpeker Holth at man trolig ikke vil jakte en spiss i sin absolutte «prime» i sommer.

Navn som Harry Kane og Robert Lewandowski skal neppe være aktuelle. Derfor har heller Núñez blitt nevnt.

Ønsker du å få med deg siste nytt på overgangsmarkedet til enhver tid? Da burde du bokmerke Nettavisens overgangslive!