Med 6.-plass i Super G og 5.-plass i utfor, noterte Aksel Lund Svindal klar framgang i Kitzbühel i forhold til rennene i Wengen for to uker siden.

Men selv Norges eneste medaljehåp i alpint foran OL i Vancouver, måtte tåle å bli stilt i skyggen av fartsmonsteret Didier Cuche. 35-åringen virket utilnærmelig og vant begge rennene som han ville:

- Han ser bra ut, Cuche. Men forrige helg var det Carlo Janka alle snakket om. Didier Cuche må nok likevel tåle å være favoritt i både super G og utfor, sier Lund Svindal til Nettavisen to og en halv uke før lekene i starter.

Cuche, Janka og Walchofer
Lund Svindal var verken kjempefornøyd eller skuffet da han forlot folkefesten i Kitzbühel denne uka. Kjeller-gutten har kun super G-triumfen fra Val-d’Isère å slå i bordet med hittil i denne sesongen, likevel drømmer han om gulljubel i Whistler Mountains.

- Jeg har ikke helt vært på det nivået jeg ønsker å være hittil i denne sesongen, men i OL gjelder det hovedsakelig å ha dagen. Det er såpass jevnt at små marginer kommer til å skille.

- Hvem ser du på som dine største utfordrere?

- Det er så mange gode. Det er nesten bare å se på verdenscuplistene. Cuche kommer garantert til å være der, Janka og Michael Walchofer. Det er veldig åpent i fartsdisiplinene for tida, svarer Lund Svindal.

Les også: Her er det siste OL-uttaket

Han utgjør sammen med Leif Kristian Haugen, Kjetil Jansrud, Truls Ove Karlsen og Lars Elton Myhre det norske OL-laget i alpint.

Fra tilskuer til gullhåp
Vancouver-lekene blir nummer to i rekken for den 27 år gamle alpinisten. Under OL på Lillehammer var den da 11 år gamle gutten kun tilskuere.

- Jeg var der som 11-åring og synes det var tøft og alt det der. Men jeg hadde vel ikke helt forstått hva et OL innebar, erindrer Lund Svindal overfor USA Today.

12 år senere deltok han i Torino-OL sammen med barndomsidolet Kjetil André Aamodt. Men heller ikke da fikk han maksimalt ut av opplevelsen.

- Jeg følte at hvert eneste verdenscuprenn var like viktig den sesongen. I år er jeg mer klar over hva et OL innebærer. Det er utrolig stort, sier nordmannen.

PS! Mona Løseth konkluderer den norske OL-troppen. 18-åringen ble tirsdag tatt ut som den eneste utøver blant de kvinnelige alpinistene.

Sjekk siste sportsnytt her