Gå til sidens hovedinnhold

Disse går stafetten for Norges kvinnelag

Norge presenterte laget foran torsdagens stafett i Oberstdorf.

OBERSTDORF (Nettavisen): Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm utgjør Norges stafettlag i Oberstdorf-VM torsdag.

Det ble dermed ingen plass til Ragnild Haga.

Det ble klart på en pressekonferanse i VM-byen onsdag ettermiddag.

Fossesholm blir ankerkvinne

Landslagstrener Ola Vigen Hattestad sier han og kollega Ole Morten Iversen tenkte lenge og vel før de gikk for nettopp dette laget, med Fossesholm på sisteetappe.

- Vi bestemte oss først på morgenen i dag. Vi diskuterte dette i går, sov på det og bestemte oss i dag tidlig. Helene er ei tøff jente, med en del kvaliteter som egner seg veldig godt på en sisteetappe. Det er bakgrunnen for det, sier Vigen Hattestad til Nettavisen.

Fossesholm, som skal gå sisteetappen mot Frida Karlsson, sier hun er avslappet med tanke på oppgaven.

- Jeg kommer inn med senkede skuldre. Jeg har blitt fortalt at jeg skal bare gjøre mitt beste. Vi vet at Sverige er soleklare favoritter. Jeg skal bare gå så fort jeg kan. Jeg føler at presset ligger ikke på oss, sier Fossesholm.

Johaug: - Taktisk spill

Therese Johaug flørtet tidligere denne uken med tanken om at hun kunne komme til å gå sisteetappen. På pressekonferansen hevder hun det kun var et taktisk spill overfor svenskene.

- Ja, det var det. Det er viktig med litt taktisk spill, er det ikke det, sier Johaug på pressekonferansen i forbindelse med uttaket.

Sverige er favoritter til å vinne stafetten, med Norge som den klart sterkeste utfordreren på papiret.

Presentasjonen av stafettlaget skulle i utgangspunktet skje onsdag morgen, men etter at det ble kjent at den svenske lagpresentasjonen skulle skje klokken 17, ble også den norske flyttet til samme tidspunkt.

For Sverige har tatt ut følgende lag: Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Karlsson.