*Nettavisen* Sport.

Disse gutta sikret norsk OL-plass

Foto: FIVB

Men det er ikke sikert de får spille i London.

24.06.12 20:44

Norge kommer til å delta under sandvolleyballkonkurransen i London-OL. Det ble klart søndag, ifølge en pressemelding.

I møtet med to nederlandske par i Continental Cup gikk Norges to lag seirende ut av duellen sammenlagt. De norske lagene vant med 3-2.

Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund tapte sine to kamper, mens Norges annetlag med Iver Horrem og Geir Eidthun vant sine to kamper.

Det sto dermed 2-2 i kamper og et såkalt «Golden Set» skulle avgjøre det hele. Der trakk Norge det lengste strået og sikret dermed OL-plass.

Horrem og Eithun ble valgt ut til å spille den avgjørende kampen, og slo nederlenderne Emiel Boersma og Daan Spijkers med 16-14 og sikret Norge en OL-plass.

- Fantastisk av Iver og Geir. Martin var sluttkjørt, og vi ga Iver og Geir valget om de ønsket å ta «Golden Set», det tok de med bravur og nå får Norge en plass i OL, sier Skarlund.

Det er imidlertid ikke sikkert at Norge sender sitt førstelag til London.

- Selv om Tarjei og «Spinny» er Norges førstelag er det ikke automatisk de som drar til OL. Dette blir det tatt en totalvurdering på, og den skal gjøres grundig, sier landslagssjef Jon Grydeland.

- Vi må se på situasjonen til de to lagene, det handler om hvem vi tror kan gjøre det best for Norge i OL, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.