RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Disse har brutt touren

Sist oppdatert:
Sjekk hvorfor stjernene har forlatt Tour de France med skjegget i postkassa!

De første dagene av Tour de France er alltid spente. Alle rytterne er livredde for å velte eller bli kjørt av feltet. Derfor ønsker alle å ligge foran i feltet, dessverre er det ikke plass til alle der, og ofte oppstår det uhell.

2010-utgaven av Tour de France har bydd på trange veier, skumle utforkjøringer og regn. Dermed har rittet krevd sine ofre. Under følger oversikten over hvem som har brutt, og hvorfor. Vi kommer til å oppdatere jevnlig utover i rittet.

Brutt før det hele startet:
Xavier Florencio (Cervélo) - Spanjolen brukte en krem for behandling av hemoroider som inneholdt efedrin. Når han fortalte laget om hva han hadde tatt, bar det rett hjem til Spania.

Brutt i forbindelse med prologen:
Manuel Cardoso (Footon-Servetto) - Fjorårets portugisiske mester veltet på prologen. Det endte med brudd i kjeven og en del kuttskader. Synd for mannen som har en meget god spurt.
Matthias Frank (BMC) - 23-åringen veltet i en sving og kolliderte med gjerdet langs løypa. Fasiten ble brukket tommel, opprevet muskel og et stygt kutt i leppa.

Brutt i forbindelse med 1. etappe:
Adam Hansen (HTC-Columbia) - Australienseren veltet 60 kilometer inn på etappen. Resultatet ble brudd i kragebeinet og skulderen. Hardhausen fullførte etappen, og kjørte til og med i fronten av feltet i perioder. Dessverre ble det umulig for han å starte den andre etappen.

Brutt i forbindelse med 2. etappe:
Mickael Delage (Omega Pharma-Lotto) - En av Philippe Gilberts mest betrodde menn var involvert i en velt med cirka 60 kilometer igjen til mål. Med blodet silende fra ansiktet ble det raskt konstatert at franskmannen ikke kunne fortsette løpet.
Christian Vande Velde (Garmin-Transitions) - Garmins sammenlagthåp veltet i den mye omtalte utforkjøringen fra Stockeu. Fasit ble to brukne ribbein.

Brutt i forbindelse med 3. etappe:
Niki Terpstra (Milram) - Endelig en som ikke har veltet! Den nederlandske mesteren av året har fått feber, og kom derfor ikke til start på den tredje etappen.
David Le Lay (Ag2r La Mondiale) - Den bunnsolide franskmannen veltet med cirka 93 kilometer igjen til mål, og ble nødt til å sette seg i følgebilen.
Fränk Schleck (Saxo Bank) - Broren til Andy, med to etappeseire i Tour de France, veltet på et av brosteinspartiene og brakk kragebeinet.

Brutt i forbindelse med 4. etappe:
Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi) - Den offensive baskeren brakk kragebeinet på den fjerde etappen, men fullførte. Han kommer derimot ikke til start på den femte. Dermed får ikke 27-åringen holdt lovnadene han gav procycling.no på prologen. Han lovte våre utsendte å angripe i fjellene, som vanlig.

Brutt i forbindelse med 7. etappe:
Juan Jose Oroz Ugalde (Euskaltel-Euskadi) - Allrouderen startet aldri etappen til Station des Rousses.
Stijn Vandenbergh (Team Katusja) Belgieren var den høyeste rytteren (og naturligvis ganske tung) i tour-feltet, og fikk det tungt på den første fjelletappen. Lagets spurter, Robbie McEwen, trengte hjelp for å overleve i gruppettoen. Det klarte ikke belgieren.

Brutt i forbindelse med første hviledag:
Simon Gerrans (Team Sky) - Mannen med etappeseier i alle de tre store veltet etter sju kilometer på søndagens etappe. På hviledagen ble frykten hans bekreftet. Armen var brukket. Dermed er Tour de France over for lagkameraten til Edvald Boasson Hagen.
Fabio Felline (Footon-Servetto) - Rittets yngste deltaker står av rittet på hviledagen etter å ha veltet etter sju kilometer på søndagens etappe.
Vladimir Karpets (Katusja) - Den russiske sykkelsatsingen skriver i en pressemelding at klatreren Karpets syklet med brudd i venstrearmen under den 8.-etappen. Han er nå trukket ut av rittet.
Roger Kluge (Milram) - Takket for seg på hviledagen etter å ha pådratt seg et brudd etter et velt på etappen mot Morzine-Avoriaz.

Brutt i forbindelse med 9. etappe:
Markus Eibegger (Footon-Servetto) - Østerrikeren har slitt med influensa og stod av tirsdagens etappe etter bare ti kilometer.

Brutt i forbindelse med 11. etappe:
Robert Hunter (Garmin-Transitions) - Sørafrikaneren, og vinner av en etappe i 2007, startet ikke torsdag grunnet en velt på onsdagens etappe til Gap. Hunter har en brist i et bein i albuen.
Chary Wegelius (Omega Pharma-Lotto) - Briten, som snakker svensk, startet ikke torsdagens etappe til Bourg-lès-Valence. Magen er problemet til superhjelperen, og han tar ikke til seg hverken vått eller tørt.
Mark Renshaw (HTC-Columbia) - Australieren ble kastet ut av rittet på grunn av ureglementert sykling.

Brutt i forbindelse med 12. etappe:
Samuel Dumolin (Cofidis) trakk seg ut i etterkant av den 11.-etappen. Hjemme venter et nyfødt barn på Cofidis-rytteren, så da var det kanskje greit å kaste inn håndkleet nå.
Tyler Farrar (Garmin) sto av i løpet av etappen. Amerikaneren har slitt med en brist i håndleddet etter et velt tidligere i rittet.

Brutt i forbindelse med 13. etappe:
Rein Taaramae (Cofidis) trakk seg før dagens etappe. Cofidis har foreløpig ikke gitt noen grunn, men 23-åringen har åpenbart slitt med formen i årets ritt.

Brutt i forbindelse med 15. etappe:
Mauro Santambrogio (BMC Racing Team) - Italieneren har stått av underveis på mandagens etappe.

Brutt i forbindelse med 16.etappe:
Bram Tanking (Rabobank) og Iban Mayoz (Footon Servetto) startet aldri etappen til Pau.

Brutt i forbindelse med 17.etappe:
Simon Spilak (Lamre) var helt utkjørt og kom seg aldri til mål opp Col du Tourmalet.

Brutt i forbindelse med 18.etappe:
Fransesco Reda (Quick Step) var svimmel og utkjørt fem mil før målgang i Bordeaux. Rittlegen tok italieneren ut av rittet.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere