*Nettavisen* Sport.

Disse har tenkt å ta knekken på Cavendish

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den tyske spurtduoen ønsker å samarbeide under neste års Tour de France.

Foran årets sesong var det mange som stilte spørsmålstegn ved hvordan Argos-Shimano skulle klare å holde sine to tyske spurtkanoner John Degenkolb og Marcel Kittel fornøyde.

Løsningen ble å sende Kittel til Tour de France, og heller satse på Degenkolb i klassikerne og Vuelta a España.

For Kittel gikk Tour de France rett i dass, bokstavelig talt. En vond mage stoppet tyskeren før han i det hele tatt fikk prøvd seg i en massespurt.

På den femte etappen orket ikke kroppen mer og spurtkometen måtte trekke seg. Da ventet alle at han skulle dukke opp i vueltaen, men laget holdt seg til den opprinnelige planen og ga John Degenkolb kapteinsansvaret der.

Vueltaens spurtkonge
Tyskeren svarte med å vinne fem etapper i Spania. Det mener han er nok til å sende han til verdens største ritt neste sesong.

- Tour de France er et stort mål for meg. Jeg håper vi blir en del av World Touren (og dermed er direktekvalifisert til rittet, red. anm.) Hvis ikke håper jeg ASO tidlig gir oss en invitasjon, slik at vi kan fokusere på rittet tidlig, sier Degenkolb til cyclingnews.

Marcel Kittel gikk tidligere i måneden ut og gjorde det klart at han er interessert i å få revansje i det franske rittet neste år. Han stilte seg da positiv til tanken på å få med seg sin tyske lagkamerat.

- Jeg og John har vist tidligere at vi kan jobbe sammen. I Tour de France skal vi ha en klar plan for hvilke etapper som passer han eller meg mest. Vår styrke er at vi vinner som et lag og jeg har tillit til at det skal fungere, uttalte han den gangen.

Mens Kittel tok sykkelverden med storm i 2011, da han gikk fra å være et tempotalent til å bli en av verdens beste i flate spurter, har Degenkolb helt siden han slo gjennom med sølvmedalje i U23-VM i 2010 vært kjent som et klassikertalent og en god spurter i harde finaler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Skal hjelpe hverandre
Nå satser de to på et samarbeid, hvor de fordeler vinnersjansene seg imellom, i et håp om å slå Mark Cavendish og de andre storspurterne.

- Jeg ønsker virkelig å kjøre sammen med Kittel og dele opp etappene på noe vis. Da kunne vi sagt at i dag kjører vi for deg, i morgen for meg.

Han tror de to kan utfylle hverandre så godt at konkurrentene skal få store problemer med å slå den tyske wattduoen.

- Jeg er sterk nok til å kjøre han i posisjon for spurten. Kittel er så sterk at han kan sette meg i front av feltet før en hard finale, og i tillegg har vi Koen De Kort, som kan gi meg et opptrekk på de halvharde etappene.

I tillegg til de to tyskerne har Argos-Shimano også nederlenderen Tom Veelers, som overtok spurtansvaret i laget etter at Kittel måtte trekke seg, under årets tour. Han tok en tredjeplass og en fjerdeplass som best.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.