Disse har vært best

Foto: (FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)

Brann dominerer vårens lag i Tippeligaen. Ingen Rosenborg-spillere får plass i TV 2 Nettavisens førsteellever.

09.06.06 12:54

11 serierunder er unnagjort og tippeligaspillerne har tatt ferie. Brann har vært årets store lag i Norge, og det gjenspeiler seg også på TV 2 Nettavisens spillerbørs.

Hele fire Brann-spillere er med når vi kårer vårens lag i Tippeligaen.

Spillerbørsen domineres av midtstoppere, kreative midtbanespillere og målkåte spisser. Derfor har vi valgt å sette opp laget i en offensiv 3-5-2-formasjon.

Her er vårens lag i Tippeligaen:

KEEPER:

Håkon Opdal (23), Brann
Børssnitt: 6,0 (4. plass)
Unggutten har ifølge børsen vært hårfint bedre enn Vikings Anthony Basso. Opdal har stått frem som en keeper uten store svakheter. I tillegg har han vist seg som en matchvinner for Brann i flere kamper, senest mot Rosenborg. Har også spilt seg inn i A-landslagstroppen.

FORSVAR:

Frode Kippe (28), Lillestrøm
Børssnitt: 6,0 (4. plass)
Var skadet før seriestart og kunne ha havnet på benken hvis det ikke hadde vært for Pål Steffen Andresens skade i Royal League-finalen. Har fremstått som en klippe i Lillestrøm-forsvaret. Er i tillegg meget sentral i Lillestrøms farligste offensive våpen, nemlig dødballene.

Pelle Nilsson (23), Odd Grenland
Børssnitt: 6,22 (3. plass)
Svensken har vært en gigant i Odd Grenland-forsvaret og sørget for at savnet av Morten Fevang har blitt mindre enn fryktet for trener Arne Sandstø. Nilsson har også bidratt med et par scoringer for kavalkadene.

Inge Andre Olsen (28), Stabæk
Børsstnitt: 5,90 (9. plass)
Stabæk har overrasket i Tippeligaen – og spissene har fått mye skryt. Men laget har også vært solid bakover, mye takket være Olsens bunnsolide stopperspill. Har lansert seg selv som en kandidat for Åge Hareide – og med god grunn.

DEFENSIV MIDTBANE:

Fredrik Strømstad (24), Start
Børssnitt: 5,91 (8. plass)
Start har slitt. Men Fredrik Strømstad er trolig den som har vært nærmest fjorårsnivået. Er en klegg defensivt, noe han kombinerer med tekniske ferdigheter og stor fotballforståelse. Det er til å begripe at Per-Mathias Høgmo er forelsket.

Martin Andresen (29), Brann
Børssnitt: 6,27 (2. plass)
Norges midtbanesjef er tilbake, både på klubb og landslag. At Brann med og uten Andresen er to forskjellige ting, er definitivt mer enn en myte. Norges beste fotballspiller akkurat nå. På børsen blir han bare slått av en skotte.

OFFENSIV MIDTBANE:

Charlie Miller (30), Brann
Børssnitt: 6,44 (1. plass)
Det Charlie Miller mangler av løspkraft, kompenserer han med tekniske og taktiske fotballferdigheter fra øverste hylle. Herjet med motstanderne før han ble skadet, og har vartet opp med målteft, akrobatikk og skotsk killer-mentalitet

Robert Koren (25), Lillestrøm
Børssnitt: 5,73 (15. plass)
Sloveneren ønsker seg videre i karrieren – og har gjort seg lekker for potensielt nye arbeidsgivere ved flere anledninger denne sesongen. For Kanarifansens del er det bare å håpe at det ikke kommer tilbud som Lillestrøm ikke har råd til å avslå.

Daniel Berg Hestad (30), Molde
Børssnitt: 5,78 (13. plass)
Molde-veteranen returnerte fra nederlandsk fotball i fjor sommer og har blitt en nesten enda viktigere spiller for Molde enn han var før han forlot klubben. I en sesongåpning med variable Molde-prestasjoner har Berg Hestad vært god.

SPISSER:

Veigar Pall Gunnarsson (26), Stabæk
Børssnitt: 5,91 (7. plass)
Har scoret seks ganger for nyopprykkede Stabæk og er ligaens toppscorer. Flere av scoringen har vært i premieklassen. Sammen med Daniel Nannskog har han utgjort et av ligaens beste spisspar – om ikke det aller beste.

Robbie Winters (31), Brann
Børssnitt: 5,82 (11. plass)
Fire scoringer og tre målgivende pasninger vitner om en spiss som både er målfarlig og flink til å gjøre medspillerne gode. Er i form og ble kåret til månedens spiller i mai av TV 2s fotballeksperter.

BENKEN:
Anthony Basso, Viking
Kjetil Wæhler, Vålerenga
Tore Reginiussen, Tromsø
Tommy Knarvik, Sandefjord
Frode Johnsen, Rosenborg

Se hele spillerbørsen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.