Denne uken og neste pågår åpent EM i bridge i Sanremo Italia. Norge har flere storspillere med, blant annet regjerende verdensmester Tor Helness og nordisk mester Marianne Harding.

Kommer de seg langt i turneringen har de muligheten til å stikke av med en god slant penger, men bridgespillere nyter også godt av sunne og friske hjerner.

Sunt for hodet
Når du spiller bridge bruker du mange områder i hjernen på en gang, inkludert de strategiske, matematiske og sosiale delene av hjernen.

– Det er ikke bare kroppen som trenger trim, men hjernen også, i tillegg er bridge utrolig sosialt, sier Marianne Harding i et intervju med Nettavisen.

Harding er både nordisk mester og to ganger norgesmester i bridge.

Regjerende verdensmester Tor Helness er enig med Marianne. Han nevner i tillegg at konsentrasjonsevnen er viktig når du spiller bridge.

– Du må være topp konsentrert under hele spillet dersom du skal spille på et høyt nivå. Dersom du begynner å bli sliten og konsentrasjonen faller, går det ikke bra, sier Helness.

Les hele intervjuet med Marianne Harding her.
Les hele intervjuet med Tor Helness her.

Konsentrasjon er noe som kan trenes opp, det samme kan man med hukommelse, læreevne og IQ. Hjerneklubben har spill og annet innhold som går på trening av hjernen innen mange områder. Lær mer om Hjerneklubben og prøv gratis spill her.

Reduserer risikoen for Alzheimer
I følge en undersøkelse gjort av forskeren Robert Wilson ved Rush Alzheimer's Disease centre i Chicago, kan aktiviteter som å spille bridge bidra til å forebygge alderdomrrelaterte lidelser som milde kognitive reduksjoner, demens og Alzheimer, ifølge Forskning.no.

Mentalt stimulerende aktiviteter er derfor svært viktig for både unge og eldre. Hjernen din kan du holde i form hos Hjerneklubben.no. Lær mer om Hjerneklubben her.