*Nettavisen* Sport.

Disse jakter Di Luca

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

To dopingdommer skremmer ikke vekk beilerne.

Danilo Di Luca er en av de mest omtalte syklistene de siste årene.

Italieneren har vært i medienes søkelys både på godt og vondt.

I 2007 vant den klatresterke rytteren både Liege-Bastogne-Liege og Giro d’Italia. Han har også vunnet de to andre Arndenner-klassikerne Amstel Gold Race og Fleche Wallonne.

Men flere dopingsaker har svertet italienerens navn. Han ble først dratt inn i «Oil for Drugs»-saken i 2004, men ble ikke utesteng før i oktober 2007, altså samme år han vant giroen.

Etter tre måneder ute var italieneren tilbake, bare for å teste positivt for EPO CERA to ganger under Giro d’Italia 2009. Dermed ventet det en to år lang utestengelse, som riktignok ble redusert til ett år og tre måneder etter at han hadde samarbeidet med myndighetene.

Den italienske veteranen er en av de som har slitt med å skaffe seg et nytt lag etter at Aqua & Sapone kunngjorde at de legger ned satsingen etter årets sesong.

Nå er det klart at kampen om underskriften til mannen som i år vant en etappe i Østerrike rundt og tok tredjeplass i de italienske semi-klassikerne Coppa Agostini og Tre Valli Varesini, står mellom Farnese-Vini (neste år Vini Fantini) og Landbouwkrediet.

Begge lagene er prokontinentale. Førstnevnte mister spurtstjerne Andrea Guardini og klassikerstjerne Filippo Pozzato etter årets sesong, mens Landbouwkrediet i flere år har vist seg frem i litt mindre belgiske ritt.

Hvilket lag Di Luca ender på er fortsatt ukjent, men det er klart at 36-åringen i hvert fall tar et år til på sykkelsetet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.