*Nettavisen* Sport.

Disse kan bli årets spiller i Premier League

Foto: Paul Ellis / NTB scanpix

Sjekk om din favoritt er nominert.

19.04.13 13:43

Premier League-sesongen nærmer seg slutten og som seg hør og bør skal det også denne gangen kåres en årets spiller.

Nå er kandidatene til «PFA Player of the Year», som er spillerforeningens pris, klare. De nominerte til prisen er som følger:

Gareth Bale (Tottenham), Michael Carrick (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea), Juan Manuel Mata (Chelsea), Luis Suarez (Liverpool) og Robin van Persie (Manchester United).

Dette betyr at ingen spillere fra fjorårets seriemester Manchester City er med i kåringen.

Solide spillere som Leighton Baines (Everton), Michu (Swansea) og Jan Vertonghen (Tottenham) har også blitt oversett. Dette er alle menn som har imponert i Premier League i 12/13.

Ellers er nåværende toppscorer i Premier League, omstridte Luis Suarez fra Liverpool funnet verdig en plass på listen. Han er den eneste av de nominerte som ikke spiller for en klubb som kjemper om en topp fireplassering denne sesongen.

Nominasjonene til årets unge spiller, «PFA Young Player of the Year», er også klare, og er som følger:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

Gareth Bale (Tottenham), Christian Benteke (Aston Villa), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (WBA), Danny Welbeck (Manchester United), og Jack Wilshere (Arsenal).

Tottenhams Bale må regnes som en av de store favorittene i denne kategorien, etter storspill for londonklubben denne sesongen. Bale er også en sterk kandidat til årets spiller.

Bale gikk også til topps i kåringen tilbake i 2010/11-sesongen, mens Robin van Persie vant årets spillerprisen sist sesong for sitt spill for Arsenal.

De siste årene har også menn som Wayne Rooney, Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo, John Terry og Thierry Henry vunnet prisen.

Sist sesong var det Tottenhams Kyle Walker som ble kåret til årets beste unge spiller. Jack Wilshere, James Milner, Ashley Young og Francesc Fabregas er også blant vinnerne de siste årene.

Avgjørelsen om hvem som vinner prisen kommer 28. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.