RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kan ta plassen til «doperlaget»

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi driver med noe helt annet enn Vacansoleil, sier sykkelsjef.

Skulle Vacansoleil miste statusen sin som ProTour-lag, og med det sin sikre plass i Tour de France, er det Skil-Shimano som står fremst i køen til å overta invitasjonen til sommerens største sykkelbegivenhet.

Årsaken er at Ricardo Riccò angivelig skal ha bloddopet seg selv. I tillegg er Ezequil Mosquera, en annen rytter som har samlet mange UCI-poeng for laget, under ettforskning for doping. Riktignok ba Vacansoleil UCI om ikke å telle med poengene Mosquera hadde sanket. Hva som skjer hvis de nå også mister poengene Riccò syklet inn i fjor, er foreløpig uklart.

- ASO liker oss
Skulle det nederlandske laget miste lisensen er det Skil-Shimano som står først i rekken av lag som kan overta plassen i Tour de France. Det sier lagsjefen i Skil-Shimano, Iwan Spekenbrink, til den nederlandske avisen De Telegraaf.

- I prinsippet er døren stengt i forhold til deltakelse i Tour de France, men hvis noe ekstraordinært skulle skje er vi førstevalget til å overta plassen. Dette er fordi Tour de France-ledelsen (ASO) liker måten vi driver laget på.

Drives annerledes
Spekenbrink forteller videre at laget hans drives på en helt annen måte enn Vacansoleil.

- Vacansoleil har tilpasset sin lagpolitikk til de nye reglene til UCI, med stor suksess. De signerer ryttere som har mange poeng, slik at de får innpass i de største rittene. For dem er det viktig med oppmerksomheten som følger ved å kjøre de største rytterne. Vi i Skil-Shimano har ikke tilpasset vår filosofi til UCIs regler. Vi ønsker oss heller talentfulle ryttere, som kan utvikle seg hos oss.

Selv om det skal mye til for at det nederlandske laget blir å se i touren, kan de få innpass i andre store ritt. Som et ProContinental-lag kan de få invitasjon til WorldTour-ritt. For øyeblikket virker sjansene til å få se det nederlandske laget i et storritt størst i Vuelta a España.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere