*Nettavisen* Sport.

Disse kan true Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er i superform. Men det finnes noen som kan ødelegge norsk VM-suksess. Her er utfordrerne.

01.03.05 08:21

Ole Einar Bjørndalen må finne seg i å reise til Hochfilzen med et stort favorittstempel. Norges skiskytter-konge har vist fryktinngytende form de siste ukene, og har kofferten full av selvtillit før turen til Østerrike.

Skiskyting er imidlertid en marginal idrett. Mye kan skje. Fire mann stod i fremste rekke da TV 2 Nettavisen lette etter Bjørndalens verste konkurrenter før VM-starten på lørdag.

Sven Fischer, Nikolai Kruglov, Sergei Rozhkov og ikke minst Raphael Poiree er navnene Ole Einar Bjørndalen og de andre norske VM-deltagerne må se opp for i løypene i Hochfilzen under VM.

Vi forteller hvorfor:

Raphael Poiree:
Den norsktalende franskmannen vant sprinten, fellesstarten og 20-kilometeren i forrige VM, og har sammen med Ole Einar Bjørndalen herjet vilt de siste årene. Han har rasket til seg seks VM-gull og 36 verdenscupseirer så langt – og er bare 30 år gammel. Han har også vunnet verdenscupen sammenlagt fem ganger.

Sven Fischer:
Denne tyskeren har seks VM- og to OL-gull, samt 29 verdenscupseirer. En av de største gigantene i skiskytingens historie. Og selv om han har rukket å bli 33 år gammel, er formen fortsatt svært god. Fischer har vært på pallen fem ganger denne sesongen.

Sergei Rozhkov:
32-åringen fra Murmansk er inne i sin beste sesong. Rozhkov har vært på pallen sju ganger i vinter, og står med fire verdenscupseirer i karrieren så langt. Han har også ett VM-gull. Russeren er farligst på sprinten og jaktstarten.

Nikolai Kruglov:
23-åringen fra Nijniy Novgorod i Russland har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Han åpnet sesongen med en andreplass på Beitostølen, og har totalt vært på pallen sju ganger denne sesongen. Kruglov er farligst på jaktstarten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.