Disse kan vi møte

Norge kan nok en gang få Spania som playoff-motstander. Åge Hareide håper på Tyrkia.

13.10.05 09:04

MINSK/OSLO (TV 2 Nettavisen): Etter onsdagens avsluttende kvalifiserinsgkamper til VM-sluttspillet i Tyskland neste sommer, er det klart at Norge møter Spania, Tyrkia eller Tsjekkia i playoff-kampene senere i høst.

- Jeg håper fortsatt på Tyrkia, sa landslagssjef Åge Hareide til TV3 da det var klart hvilke lag Norge kan møte.

Vil slippe Spania
Etterpå utdyper han:

- Vi forventet disse lagene, og har hatt folk som har sett Tsjekkia og Tyrkia onsdag kveld. Spania møtte San Marino, så vi får heller se dem på en annen måte hvis det blir aktuelt.

Landslagssjefen vil ikke gå inn på noen vurdering av de tre lagene, men innrømmer at Spania ikke er noen ønskemotstander.

- Vi vil aller helst ikke ha Spania. Så følger Tsjekkia og Tyrkia. Vi får håpe på en heldig trekning, men fotball er uansett et merkelig spill. Noen ganger vinner det svakeste laget, så det vil alltid være muligheter til stede, poengterer Hareide.

- Formstigning
Han er usikker på om det er en ulempe at Norge åpner hjemme:

- Det å komme hjem å spille for noe, kan være vanskelig. Hvis vi kan organisere oss som normalt og motstanderne ikke scorer mål på Ullevaal, så kan det være best å avslutte borte. Da kommer gjerne lagene ut høyere, og skal prøve å spille oss ut.

Lanslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye tror også Norge har gode muligheter:

- Nå tror jeg at lysten er så stor at vi vil bite fra oss uansett hvem vi møter. Det ser ut som vi er på en liten formstigning. Det lover godt, uansett hvem det blir, sier han til TV3.

Trekning fredag
Slik vurderer Brede Hangeland det som skal skje:

- Jeg er sikker på at det laget som trekker Norge vil være glad for den trekningen. Så er det opp til oss å vise at de tar feil, sier han til TV 2 Nettavisen.

Trekningen finner sted fredag klokken 12, og følges direkte av TV 2 Nettavisen. Kampene spilles 12. og 16. november. Norge spiller hjemmekamp først uansett motstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.