Gå til sidens hovedinnhold

Disse kan vinne Amstel

Philippe Gilbert er favoritt, men får tøff motsand. Sjekk ut favorittene her!

Søndag er det klart for årets første Ardennerklasikker. Rytterne har gjort seg ferdig med brosteinen, og nå er det bakkene som venter.

Mens Fabian Cancellara var den store favoritten på brostein, er det en annen rytter som må få ta på seg favorittstempelet i Ardennene.

Den rytteren er Philippe Gilbert. Belgieren vant Amstel Gold Race, ble nummer tre i Liege-Bastogne-Liege og nummer seks i Fleche Wallone i fjor. Også i Lombardiet rundt viste Gilbert styrke da han knuste konkurrentene.

Omega Pharma-rytteren har vist seg fint frem også i år. Han vant det knalltøffe Brabantse Pijl på onsdag, og viste også god form i Tirreno-Adriatico, Montepaschi Strade Bianchi, Milano-Sanremo og Flandern rundt.

Husk å tippe Amstel Gold Race!

28-åringen er dermed mannen å slå, men han vil få tøff motstand, blant annet fra Katjusja.

Det russiske storlaget stiller med et av de aller sterkeste mannskapene, kanskje det sterkeste. Laget stiller med hele fire vinnerkandidater i, Joaquin Rodriguez, Alexandr Kolobnev og de tidligere vinnerne Sergei Ivanov og Danilo Di Luca. Kolobnev har tidligere uttalt at dette er et ritt han virkelig har lyst til å vinne, og det er ingen tvil om at Katjusja vil sitte med i finalen, men spørsmålet er om noen er sterke nok til å vinne.

Farlige menn
De som har lyst til å vinne rittet burde også passe på Leopard-Trek. Storlaget stiller med sine to største stjerner, Fränk og Andy Schleck. Eldstebror vant rittet i 2006, og sier nok ikke nei takk til en seier nummer to. En seier ønsker nok også lillebror, selv om dette ikke er det viktigste rittet for han.

Leopard-Trek har også et meget sterkt lag med Jens Voigt, Fabian Cancellara, Maxime Monfort, Fabian Wegmann, Jakob Fuglsang og Anders Lund i tillegg til stjernebrødrene.

Blant etapperyttere er det ikke bare brødrene Schleck som kan vinne Amstel. Alexandre Vinokourov vant Liege-Bastogne-Liege i fjor, og har bygget seg i form til årets Ardennerklassikere. Vinokourov har sterke følelser for rittet som han vant i 2003.

Også Samuel Sanchez er god i korte, bratte bakker, og er en mann alle må se opp for. Man skal heller ikke glemme Damiano Cunego. «Den lille prinsen» vant rittet i 2008 og har vist lovende form hittil i år, og kan fort gå frem å vinne med sin gode avslutning.

Hjemmehåpet
Erik Dekker var den siste nederlenderen som vant Amstel Gold Race da han spurtslo Lance Armstrong i 2001. Det betyr at nederlenderne virkelig lengter etter en seier på hjemmebane. Og det er en nederlender som har en god mulighet til å vinne rittet. Hans navn er Robert Gesink.

24-åringen ble nummer tre i 2009, og har vist meget fin form i år. Men Rabobank har flere kort å spille på. Dersom det blir en stor gruppe inn i Cauberg (den siste bakken) vil det nederlandske mannskapet satse på spurt for Oscar Freire.

I likhet med Katjusja har også Rabobank en uhyre sterkt mannskap. Med Gesink, Oscar Freire, Luis Leon Sanchez, Carlos Barredo og Paul Martens er Rabobank blant de sterkeste lagene, og har flere ryttere de kan spille på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nordmennene
Tre nordmenn stiller til start. Det er Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen. Mens Rasch og Arvesen kommer til å bli hjelperyttere, vil Nordhaug få en delt kapteinsrolle på Team Sky. Sammen med Simon Gerrans kan Nordhaug vise frem Sky-drakta på en fin måte langt inn i rittet, og kanskje sitte med helt til finalen. Da kan alt skje.

Les også: Nordhaug blir Sky-kaptein

Outsidere
I tillegg til de som er nevnt finnes det en hel haug med andre ryttere som kan være med i finalen.

Ryder Hesjedal ble nummer to i fjor, og står ikke tilbake for mange. Også Flandern rundt-vinner Nick Nuyens kan overraske på de nederlandske veier. Vacansoleil skuffet i Flandern rundt og Paris-Roubaix og vil nok slå tilbake i Amstel. Med ryttere som Marco Marcato, Björn Leukemans, Wout Poels og Stijn Devolder har de ryttere som kan sitte med lenge.

Blant andre outsidere kan vi nevne Bert De Waele (nummer fire i fjor), Enrico Gasparotto (nummer tre i fjor), Nicholas Roche, Michael Albasini, Daniele Pietropolli, Fabian Cancellara, Peter Sagan, Rein Taaramäe og Sylvain Chavanel.

Procycling.no følger Amstel Gold Race LIVE søndag. Husk å surfe innom for å få den beste dekningen av rittet!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken