Gå til sidens hovedinnhold

Disse kan vinne hoppuka

Seieren står mellom fem hoppere.

Anders Jacobsen er dessverre ikke én av dem, selv om han er beste nordmann etter tre av fire renn. Johan Remen Evensen er heller ikke blant de fem som kan vinne, selv om han bare befinner seg bare to tidels poeng bak Jacobsen.

Den største favoritten er heller ikke Gregor Schlierenzauer, selv om østerrikeren vant både i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck.

Koflers første?
19-åringen, som er født i Innsbruck, ble bare nummer ni i det første rennet og er 14,6 poeng bak landsmannen Andreas Kofler, som leder hoppuka sammenlagt før det avsluttes i Bischofshofen førstkommende onsdag.

Kofler ligger godt an til å ta sin første store individuelle seier noensinne. 25-åringen har både OL- og VM-gull, men kun i lagøvelser.

Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer følges av en tredje østerriker, Wolfgang Loitzl, som vant hoppuka i fjor. 29-åringen er 6,9 poeng bak Schlierenzauer og 21,5 poeng bak Kofler.

Janne Ahonen er nummer fire sammenlagt og har også en sjanse til å vinne hoppuka, i så fall for sjette gang i karrieren. Finnen er 0,8 poeng bak Loitzl og følgelig 22,3 poeng bak Kofler.

Den femte og siste hopperen som fortsatt kan hevde å ha et noenlunde realistisk håp om å vinne hoppuka, er Simon Ammann fra Sveits. Han har 746,8 poeng og er 25,4 poeng bak Kofler.

Fire blant de 18 beste
Thomas Morgenstern er nummer seks så langt, men har 49,8 poeng å ta inn. Det blir nok for mye å hente inn. Selv om Kofler skulle svikte fullstendig, har Morgenstern fortsatt fire andre sterke navn foran seg.

Anders Jacobsen ligger på niendeplass, mens Johan Remen Evensen er nummer ti. Roar Ljøkelsøy ligger på 17.-plass og Bjørn Einar Romøren på 18.-plass. Tom Hilde er nummer 51 og Kenneth Gangnes nummer 59.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken