Disse kjemper om NHL-sluttspill

Foto: Reuters/Scanpix

Bare seks av 16 lag er klare for sluttspillet en uke før grunnserien er over i NHL.

31.03.08 09:58

Det har sjelden vært like jevnt og spennende i NHL som denne sesongen. Det viser seg kanskje best ved at det fortsatt er 15 lag som kjemper om de ti siste sluttspillplassene.

Thoresen fortsatt med
Et av disse lagene er Philadelphia Flyers, hvor Patrick Thoresen spiller. Flyers spilte ikke natt til mandag, men Thoresen bidro med to assists da laget vant 4-3 over New York Islanders natt til søndag.

Philadelphia har tre kamper igjen å spille og ligger på sjuendeplass i øst med 91 poeng. De åtte beste i hver avdeling går til sluttspill og i skrivende stund er Washington på niendeplass med 88 poeng.

Også Buffalo Sabres på tiendeplass har fortsatt et håp, takket være 2-1-seieren over Boston Bruins natt til mandag. Buffalo avgjorde kampen 39 sekunder ut i spilleforlengelsen.

Sjekk nattens resultater og kampfakta her (ekstern lenke)

Størst spenning i vest
Flere viktige kamper ble spilt i vest natt til mandag. Minnesota Wild vant 3-2 over Colorado Avalanche og sikret seg i praksis trolig en plass i sluttspillet.

Marian Gaborik avgjorde for Minnesota 3,10 minutter ut i spilleforlengelsen. Laget ligger nå fire poeng foran nettopp Colorado i kampen om seieren i Northwest Division. Begge lag har fire poeng igjen å spille om, altså to kamper.

Vancouver Canucks vant 6-2 over Calgary Flames, mens Nashville Predators tapte 0-1 for Detroit Red Wings. Vancouver og Nashville byttet dermed plass på tabellen.

Nå ligger Vancouver på sluttspillplass, mens Nashville er nummer ni i vest. Bare ett poeng skiller de to lagene.

Tollefsen mister VM
Ole-Kristian Tollefsen skal opereres på tirsdag og spilte ikke da hans Columbus Blue Jackets tapte 4-5 for Chicago Blackhawks etter straffeslagkonkurranse.

Tollefsen mister dessverre VM i Canada.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Ishockey

Mest lest på Sport

Annonsebilag