RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kjemper om U23-plassene

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
En håndfull unggutter bør overbevise Steffen Kjærgaard under Festningsrittet.

Sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund tar turen til Festningsrittet på Kongsvinger denne helga. Målet er å finsikte U23-talentene foran tirsdagens VM-uttak.

Det betyr at også sportsdirektørene i Norges beste lag, må ta hensyn til den yngre garde når de legger opp taktikken foran helgas ritt.

I utgangspunktet er disse rytterne mest aktuelle for det norske laget: Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge, Sondre G. Sørtveit (alle Team Joker Bianchi), Filip Eidsheim, Johan Fredrik Ziesler (begge Team Sparebanken Vest), Øystein Stake Laengen, Adrian Gjølberg (Plusbank Cervélo) og Lorents Ola Aasvold (TVK).

Disse åtte kjemper om fire plasser foran U23-VM i Melbourne i oktober.

Kan Ziesler blande seg inn?
procycling.no har loddet stemningen hos de tre beste kontinentallagene for å finne ut hvor viktig det er å få inn deres egne i det endelige uttaket.

- Det fine er at det ikke bare har med sluttresultatet å gjøre, men også hvordan man kjører underveis. Man kan jo bruke alle kreftene for en lagkamerat, men likevel ha vist seg fram og satt sitt preg på rittet. Vi legger ikke opp noen spesiell taktikk i forhold til dette, men kandidatene mine vet hva som står på spill i helgen, sier sportsdirektør Morten Hegreberg i Team Sparebanken Vest til procycling.no.

Bli bedre kjent med Filip Eidsheim: Er Filip Norges neste sykkelstjerne?

Foruten Filip Eidsheim, som nylig vant en etappe under Tour des Pyrénées, er Johan Fredrik Ziesler høyaktuell hos de hvite og røde.

- Johan Fredrik var borte i deler av mai og juni, men han har kjørt utrolig sterkt i det siste. Han var delaktig under begge seirene våre i Spania, og kommer til å kjøre aktivt også denne helga. Dessuten ble han nummer to i norgescupen sist, selv om vi bare stilte med tre mann til start.

Tre sterke Jokere
I Joker-leiren har man tre klare VM-kandidater i Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge og Sondre G. Sørtveit.

Sportssjef Gino van Oudenhove kjører deretter.

- Vi må gjøre alt vi kan i dette rittet for å vise fram disse tre. Jeg vet at de er gode nok, fordi jeg ser hva de gjør i utlandet uke etter uke. Det går an å vise seg fram under sykkelritt selv om man ikke leser det ut fra resultatlistene. Nå får Steffen muligheten til å se rytterne i aksjon selv. Både Sparebanken Vest og Plusbank Cervélo vil prøve å vise fram sine ryttere. Forhåpentligvis gir dette rittet en pekepinn på hva som er det rette uttaket, sier van Oudenhove.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Belgieren kunne hatt en fjerde kandidat i Vegard Breen. Dessverre har han slitt med skader og smårusk i inneværende sesong.

Kostøl fronter Stake
På Sørlandet er det i hovedsak Øystein Stake Laengen man setter sin lit på foran VM-uttaket. Plusbank Cervélo-rytteren vant poengtrøya under årets Ringerike Grand Prix og imponert i norgescupen denne sesongen.

- Under Festningsrittet kommer vi til å kjøre offensiv taktikk – slik vi pleier. Øystein har bevist noen ganger i år at han takler å henge med gode, internasjonale ryttere. Han har også vist at han er en lojal rytter som gjerne hjelper sterkere ryttere enn seg selv.

- Hvor viktig vil det være for Plusbank Cervélo å få inn en rytter på U23-laget til VM?

- Som nystartet lag, vil det selvsagt være en stjerne i margen. Vi tenkte kanskje ikke i de baner før sesongen startet, men nå er det ikke urealistisk lenger. I tillegg vil det bety veldig mye for den positive holdningen i laget. Rytterne har vært veldig lojale mot hverandre denne sesongen, og de vil glede seg dersom noen av lagkameratene skulle få denne sjansen, mener sportssjef Tor Inge Kostøl.

Les også: Cervélo fortsetter dominansen

TVK-rytteren Lorents Ola Aasvold har også gode resultater i norgescupen denne sesongen. Under Grenland Grand Prix sist helg tok trønderen tredjeplassen bak Jon Anders Grøndahl (Plusbank Cervélo) og Jan Fredrik Ziesler (Team Sparebanken Vest).

PS! VM-lagene offentliggjøres førstkommende tirsdag i Oslo.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere