RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: VINCENT JANNINK/Fotomontasje (Afp/Scanpix/revolutio.es)

Disse lagene er i trøbbel

Flere storlag må på desperat rytterjakt for å fortsette i World Touren.

August er måneden hvor sykkellag jakter forsterkninger til laget. Noen for å sørge for at neste år blir like bra som i år, andre med mål om å holde seg i World Touren.

Det er kun de 15 beste lagene, rangert etter UCIs kompliserte og delvis «hemmelige» skala, som er sikret plass i World Touren. Av lagene som ligger på 16-20. plass vil tre få World Tour-lisens av UCI.

Det er ingen offisiell liste som følger utviklingen til lagene på rankingen, men den spanske journalisten Fran Reyes har lagt ut en liste for hvordan lagene ligger an per 25. juli, på den spanske nettsiden revolutio.es.

Dansk trøbbel
I kolonnen til venstre ser vi hvordan lagene ligger an med årets staller, mens kolonnen til høyre er oppdatert med overgangene som var kjent 25. juli.

Ikke uventet er Saxo Bank i skikkelig knipe. UCI-reglene gjør at Alberto Contador ikke har lov til å hente poeng til dem, grunnet utestengelsen han har sonet.

Dermed er Bjarne Riis fullstendig avhengig av å signere poengplukkere for å sikre fornyet kontrakt. Det har de allerede startet med gjennom signeringen av Marko Kump.

Skulle det danske laget snike seg oppover listene vil varsellampene blinke for Euskaltel, Argos-Shimano, Europcar, Ag2r og Lotto.

Det vil si at store stjerner som Samuel Sanchez, Marcel Kittel, Thomas Voeckler, John Gadret og Andre Greipel står i fare for å måtte stole på invitasjoner til de største rittene.

Det er nemlig bare World Tour-lag som er sikret plass i de største konkurransene. Lagene som blir prokontinentale må belage seg på invitasjoner for å bli med i det gode selskap.

Positivt for norske ryttere
Det er også verdt å legge til at Gabriel Raschs nye lag, IAM Cycling Team, ikke er plassert på denne listen. Med rytterne de foreløpig har signert er de trolig et stykke ned på listen.

I motsatt ende av skalaen, og trygge på at de også neste sesong er med i det gode selskap, finner vi Team Sky, Omega Pharma og BMC.

Det er gode nyheter for Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. De andre norske proffene trenger nok heller ikke uroe seg. Katjusja er godt innenfor, mens Nordhaugs nye lag, Rabobank, foreløpig ligger på riktig side av topp 15-streken.

Men som sagt er det fortsatt mye som kan skje. Flere ryttere skal bytte lag, og flere har selvsagt mulighet til å kjøre inn flere poeng til sitt lag, spesielt under Vuelta a España.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere