*Nettavisen* Sport.

Disse lagene får trolig World Tour-plass

Philippe Gilbert og Thor Hushovd Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sjekk ut hvilke lag som har møtt de sportslige kriteriene til UCI.

26.10.11 08:28

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke lag som har kapret nok World Tour-poeng til å få World Tour-lisens neste år.

Tirsdag kom UCI (det internasjonale sykkelforbundet) ut med sin liste over de 15 beste lagene med tanke på sportslige kriterier. Disse lagene er:

Astana Pro Team, BMC Racing Team, Gamin-Cervélo, GreenEdge Cycling Team, Team Katjusja, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Lotto Cycling Project, Team Movistar, Omega Pharma-Quick Step Cycling Team, Rabobank, RadioShack-Nissan, Saxo Bank-SunGard, Sky Procycling og Vacansoleil-DCM.

Dersom disse 15 har tre andre kriterier i orden, er det disse som vil stikke av med World Tour-lisenser. De andre kriteriene er etiske kriterier, finansielle kriterier og administrative kriterier.

Etiske kriterier tar blant annet hensyn til anti-doping, sportslig oppførsel, lagets kontraktsmessige forpliktelser og lagets juridiske forpliktelser.

Det finansielle kriteriet blir vurdert på grunnlag av rapporten fra revisorene oppnevnt av UCI, og det tas hovedsakelig hensyn til ressurser og finansiell stabilitet.

De administrative kriteriene dekker først og fremst overholdelse av søknaden og registrering av dokumentasjon (kontrakter, forsikring og lignende).

De 15 lagene nevnt ovenfor er altså lag som har klart de sportslige kriteriene. UCI nevner også de fem neste lagene på listen, fra 16. til 20.-plass. Her ligger Ag2r (16.), Geox, FDJ, Euskaltel og Europcar (20.). Av disse fem er det tre lag som vil får World Tour-lisens. Det betyr at Geox fortsatt har mulighet til å bli World Tour-lag tross deres trøbbel med sponsor.

Et lag som ikke er blant de 20 første, vil ikke ha mulighet til å bli et World Tour-lag neste sesong.

Det betyr at hardtsatsende 1t4i (tidligere Skil-Shimano) ikke har mulighet til å bli World Tour-lag neste sesong. Dette var det eneste laget som hadde søkt om World Tour-lisens uten å ha kommet på listene. Det er et hardt slag for laget som vil ha John Degenkolb og Marcel Kittel i stallen neste sesong.

Den neste offisielle informasjonen angående prosedyren om hvem som blir World Tour-lag neste sesong kommer 1. november. Den siste listen over World Tour-lisenser vil komme 20. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag