Disse må RBK ha hjelp av

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Ukas Champions League-kamper blir viktige for Rosenborg. Får trønderne hjelp av enten Besiktas, Partizan Beograd eller Maccabi Haifa, blir laget seedet i UEFA-cupen.

09.12.03 13:44

Fredag trekkes 3. runde av UEFA-cupen. Rosenborg og Vålerenga er med fra Norge. Oslo-klubben blir useedet, mens Rosenborg blir seedet hvis de får hjelp av Besiktas, Partizan Beograd eller Macabbi Haifa.

Nå ligger Rosenborg an til å bli nummer 17 på rangeringen. Dermed blir de useedet. Men med hjelp av bare ett av de ovennevnte lagene, rykker laget opp blant de 16 beste. Da blir de i så fall seedet.

Tre kamper - fire alternativer
Alternativ 1: Hvis Partizan Beograd slår Marseille hjemme tirsdag kveld, ender Partizan på 3. plass i gruppa og går til UEFA-cupen. Marseille blir utslått. Da vil RBK bli seedet.
Alternativ 2: Hvis Besiktas taper hjemme mot Chelsea, og det blir en vinner i kampen mellom Sparta Praha og Lazio, faller Besiktas ned på 3. plass i gruppa, og ender i UEFA-cupen. Da vil RBK seedes.
Alternativ 3: Hvis Besiktas spiller uavgjort mot Chelsea, og Lazio slår Sparta Praha borte, ender også tyrkerne på tredjeplass i gruppa og i UEFA-cupen. Da vil RBK seedes.
Alternativ 4: At Maccabi Haifa slår ut Valencia i UEFA-cupen. Første kamp endte 0-0 i Spania. Returkampen i Israel ble utsatt, men spilles i Rotterdam torsdag kveld. Vinner israelerne sammenlagt, blir RBK seedet.

Liverpool pose og sekk?
- Det er forskjell mellom å bli seedet og være useedet, og vi håper selvsagt at vi blir seedet. Men dette kan vi ikke gjøre noe med. Derfor bruker vi ikke energi på dette, sier RBK-trener Ola By Rise.

- Men dere ønsker dårligst mulig motstander, ikke et lag som skal trekke publikum?

- Ja, vårt overordnede mål er å gå lengst mulig. Vi gleder oss allerede til neste runde, og vi kan jo få både i pose og sekk. Vi kan jo få Liverpool. De kan vi slå på en god dag, sier By Rise videre.

Er du enig? Kan Rosenborg slå ut Liverpool? Hvor langt tror du RBK går? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.