Disse må vi slå i kveld

For et drøyt år siden tapte Norge med ett mål for Serbia og Montenegro i VM. Nå vil Gunnar Pettersen & co ha hevn.

31.01.06 15:41

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): Norge ledet store deler av oppgjøret mot Serbia og Montengro i Sousse i Tunisia i fjor, men mot slutten kom serberne og jobbet seg forbi.

- Det er klart vi er ute etter revansje for den kampen i fjor. Det var en kamp vi ledet i 57 minutter og tapte, sier Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Målfarlige kantspillere
I det oppgjøret var det Dragan Sudzum som ble den store helten. Venstrevingen satte inn tre sjumeterskast da Serbia og Montenegro snudde 22-23 til 25-23. Oppgjøret endte 25-24 til serberne.

Han måtte dele heltestatusen med målvakt Danijel Saric. Saric kom inn for Arpad Sterbik og stengte målet.

Sudzum har vært sentral i år også. Venstrevingen er Serbia og Montenegros ivrigste spiller i scoringsprotokollen og deler ansvaret fra sjumetersstreken med sin kollega på motsatt kant Zikica Milosavljevic. Men Sudzum deler skjebne med Christian Berge og er tatt ut av serbernes tropp. Sammen med Alen Muratovic er han ute av troppen, uten at noen av dem er skadet.

VMs beste målvakt
Men serbernes viktigste og beste spiller er uansett målvakt Arpad Sterbik. Selv om han måtte overlate målet til Saric mot Norge, ble Ciudad Real-målvakten kåret til VMs beste burvokter.

Og den storvokste 26-åringen har startet EM strålende. Før oppgjøret mot Danmark på fredag hadde han reddet fantastiske sju av ti sjumeterskast han hadde fått mot seg. Men danskene overlistet ham tre ganger for å ødelegge litt av statistikken hans.

Det er som sagt kantspillerne som scorer mest for Serbia og Montenegro, men også linjespiller Ratko Nikolic fortjener oppmerksomhet.

Nikolic var strålende i VM i fjor og er en av Frank Løkes største konkurrenter om en plass på EMs All Star Team.

Dyktig taktikker
Trener Veselin Vujovic har et heller dårlig rykte og er langt fra den som synes fair play er det viktigste på håndballbanen, men han er også en slu taktikker.

Han har ingen bakspillere som kan føle seg sikker på laget. Danijel Andelkovic deler playmakerrollen med Vladica Stojanovic, mens Vladimir Petrics innspill til Nikolic fra høyreback blir viktige å stoppe.

Men Serbia og Montenegros styrke ligger i forsvarsspillet. Sterbik er vanskelig å overliste helt bakerst, mens duoen Ratko Durkovic og Goran Djukanovic kan skremme fanden på flat mark i midtforsvaret. De to har knapt vært over midtbanen på flere år og spiller bare forsvar.

Det er først og fremst disse to Norge må komme seg forbi dersom det skal bli seier i kveldens kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.