KRISTIANSAND: I forrige blogg nevnte jeg at jeg hadde fått vite hvem jeg skulle spille mot i High Stakes Poker (HSP). Tydeligvis var det en viss interesse for å vite hvem jeg skulle spille mot...

Før jeg går inn på hvem så vil jeg bare avklare et par ting før jeg starter med gjennomgang av motspillere. For de som kun vil vite hvem jeg spiller med så hopp over 3 avsnitt!

Mange har spekulert i om jeg har solgt deler av innsatsen min i HSP. Det har jeg IKKE. Ikke en eneste promille er solgt. Jeg stiller med 200k dollar av egen lomme. Folk lurer også på hvor pengene kommer fra. Det er det strengt tatt ingen som har noe med, men siden jeg er en svært hyggelig kar, så skal jeg røpe det.

Kanskje noen husker at jeg i en blogg etter EPT i Praha i fjor skrev om at jeg "gikk på tilt" med å kjøpe aksjer. Denne var en godtilt og avkastningen har blitt litt mer enn et innkjøp i HSP (lenge leve Norwegian, RCCL og Telenor). Så nå vet dere det!

Skattereglene for poker har også blitt nevnt. Kanskje kunne de brukt skatteregler som brukes i forbindelse med aksjer og tilpasset dem? Så kunne man kanskje unngå at alle pokerproffer flytter fra landet? Eller kanskje det er ønsket: Å bli kvitt oss som er kriminelle nok til å spille det forferdelige spiller som heter poker?

Motstanderne
Men nå gir vel de fleste F i å lese om annet enn hvem jeg skal spille med, så her er listen i mer eller mindre tilfeldig rekkefølge. Jeg gjør oppmerksom på at listen er den Thor Hansen fikk sendt som foreløpig liste fra Eric Drache. Sykdom og frafall kan føre til forandringer.

Listen jeg fikk så i alle fall slik ut (med kommentarer fra den mindre vel bevarte):

Allan Meltzer
Bordets riking. En godt voksen kar som er helt ubeskrevet som pokerspiller. Men han skal visst være steinrik. Kos å ha på bordet!

Antonio Esfandiari
Også kjent som "The Magician". En av verdens beste på chipstriks og også solid pokerspiller. Kan sitte lenge nesten usynlig for å gjøre et kjempemove. Småskummel å ha på bordet!

Yevgeniy Timoshenko
Ung og svært god russer. I år har han blant annet vunnet WPT mesterskapsturneringen (2,1 millioner dollar) og WCOOP hovedøvelsen på Pokerstars (1,7 millioner dollar). Hadde foretrukket Doyle eller Gus på bordet for å si det sånn...

Mike Matusow
...med kallenavn "The Mouth". Et kallenavn som passer da munnen hans stort sett går helt uten stans. Kan være litt slitsomt! Jeg delte bord med ham og Jan Olav "The Balrog" Sjåvik i fjor i London under WSOPE. Jan Olav satt ved siden av ham og var ganske så svimmel etter 8-10 timers spill! Som spiller helt fin å ha på bordet!

Sam Farha
Sammy Farha er tilbake på HSP! Kjempegøy! I alle fall for de som skal se på. Han spiller virkelig "any two". Han hater å kaste før flopp, og etter flopp så er det lite EV i å prøve å bløffe ham. For å si det mildt. Slitsom å ha på bordet!

Tom Dwan
Også kjent som durrrr (med r tre eller fire ganger). Holdt på å ødelegge hele HSP i fjor med sitt sykt aggressive spill. En av de som spiller hardest av alle. Ikke den jeg helt ville ha på bordet!

Daniel Negreanu
The Kid trenger vel ikke alt for mye beskrivelse. Han er superhyggelig og en veldig dyktig pokerspiller. I år har han kommet opp på 1. plass over de som har tjent mest penger på turneringspoker. En plass han fort kan miste hvis Phil Ivey gjør det bra om et par uker da WSOP Main Event skal avgjøres. Dog er hans cash game ikke like bra. I alle fall har det ikke vært det i de siste par sesongene av HSP. Nå skal det dog sies at han har vært svært uheldig i en del potter. Alt i alt fin å ha på bordet.

Og sist, og minst: Andreas Høivold
Hva skal jeg si? I dette laget er han ikke den mest beskrevne. Men overraske skal han nok gjøre. Og han spiller ikke med redde penger, som mange har antatt. Pengene ser han på som noe tilsvarende innskudd i en turnering. Som ammunisjon. Ammunisjon som skal brukes!

Konklusjon
Her kan mye skje. Sammy Farha og Tom Dwan på samme bord kan bare bety en ting: Action! Med stor A! Vi andre må bare prøve å henge med i svingene. I alle fall kan det se sånn ut på papiret. Sånn jeg ser det så kan dette fort bli det galeste som har blitt spilt inn av poker noen sinne. Og jeg skal være med å leke! Jippi!

I år er forresten maksimalt innkjøp 500k da 1 million dollar i innkjøp tok bort litt action. Det var i praksis bare Tom Dwan som var villig til å satse så mye - sågar i hver eneste pott.

Ellers så vil ingen blogging fra spillet være lov før etter at det har vært sendt på TV. Og da er det jo uansett gammelt nytt. Så jeg kommer ikke til å skrive noe om selve spillet.

Til sist kan jeg jo nevne at det har vært et par henvendelser angående sponsing. Men også her kan jeg ikke skrive noe før alt er i boks.

Andreas