Gå til sidens hovedinnhold

Disse NBA-spillerne har fått nye roller

Disse tre spillerne har fått nye roller denne sesongen.

Spillere med nye roller: Kyle Lowry, Toronto Raptors: Lowry og DeMar DeRozan var et radarpar hos Raptors i flere sesonger, men i sluttspillet leverte de skuffende, og i sommer bestemte laget seg for å gjøre en stor endring.

De byttet DeRozan for Kawhi Leonard, som førte til en endret rolle for Lowry. Han har tatt færre skudd og fokusert mer på å skape sjanser for lagkameratene. Mens antall assists for Lowry har ligget mellom seks og sju per kamp de siste årene, er snittet hans på nesten 10 denne sesongen.

Kun Russell Westbrook har et høyere antall per kamp. Assistraten, som er andelen av medspillernes skudd spilleren assisterer når han er på banen, er oppe i 38.9 %, som er karrierebeste for point guarden. Med flere pasningsalternativer på laget har han ikke trengt å ta like stort skuddansvar. Denne sesongen tar han 11.4 skudd per kamp, som er det laveste siden den første sesongen hans i Toronto.

Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder: Westbrook er fortsatt et atletisk monster som snitter en triple double for tredje året på rad.

Men han dominerer ikke ballen i like stor grad som tidligere og har den laveste usage raten siden hans andre sesong i NBA. Noe av grunnen skyldes nok at han sliter med skuddet sitt denne sesongen. Han treffer kun 23.5 % av trepoengerne sine og 42 % av skuddene totalt.

Begge deler er det laveste siden han ble en all-star i 2010–2011. Russ har vært en solid straffeskytter gjennom det meste av karrieren sin og har gjennomsnittlig truffet 80 %. Denne sesongen har han skutt langt under det med 62.7 %, noe som også bidrar til at han er mindre aggressiv med å komme seg til straffelinjen. Westbrook tar 5.5 straffer per kamp denne sesongen mot 10.4 for to sesonger siden da han ble kåret til MVP.

Samtidig har Russ vist en tillit til lagkameratene sine som har vært litt fraværende de siste sesongene. Han har latt Dennis Schroder styre spillet til tider og gitt Paul George muligheten til å snitte karrierebeste 26.8 poeng per kamp. Kanskje er det det som skal til for å få maksimalt ut av potensialet til OKC, som ser veldig sterke ut.

Eric Bledsoe, Milwaukee Bucks: Under sin nye trener Mike Budenholzer er Milwaukee laget som scorer flest poeng per kamp og har en sterk MVP-kandidat i Giannis Antetokounmpo.

Det har i langt tid vært snakket om behovet for å omgi Giannis med mye skyting for å maksimere potensialet hans, men Bucks har ikke hentet inn noen profilerte skyttere. De har i stedet utviklet unge spillere som Brogdon og Middleton, mens de har gitt nye roller til mer etablerte folk som Lopez og Bledsoe.

Bledsoe var tidligere kjent for å angripe kurven og skyte en del fra midrange. Han kan fortsatt slashe til kurven, noe han gjør oftere denne sesongen enn gjennomsnittet hans har vært, mens han har modernisert resten av det offensive spillet og byttet ut lange topoengere med treere.

Han er ikke den mest presise skytteren, men det 76 % av skuddene hans enten blir tatt rundt kurven eller fra trepoengslinjen gjør at han har sin mest effektive NBA-sesong så langt med 58 % true shooting.

Av Ulrik T. Sydnes.

Kommentarer til denne saken