Som regjerende mester vil Cadel Evans bli bombardert med spørsmål om egen form og hvilke konkurrenter han frykter helt frem til verdens største sykkelritt braker løs igjen i juli.

Sammen med Thor Hushovd og de fleste andre lagkameratene i BMC er Cadel Evans for øyeblikket på treningssamling ved Calpe i Spania.

Her legges grunnlaget for det Evans håper blir karrierens andre Tour de France-seier.

- Contador blir tøffest
- Jeg vet ikke hvordan det blir å kjøre som forsvarende mester, det er noe jeg aldri har gjort før. Jeg har tiltro til laget mitt og mye av presset faller også på deres skuldre, uttaler han ifølge cyclingweekly .

Det er et lag som er blitt kraftig forsterket foran årets sesong med stjerner som Philippe Gilbert, Tejay Van Garderen og vår egen Thor Hushovd.

Les også:«Hushovds lag er overgangsvinneren»

Dermed bør australieren stå godt rustet lagmessig. Spørsmålet er bare hvor sterke hans konkurrenter er. Med nesten 100 kilometer temposykling er Evans klokkeklar på hvilke ryttere han frykter mest.

- På papiret er Bradley Wiggins blant de store favorittene, men jeg tror fortsatt at Alberto Contador blir den verste konkurrenten.

Contador er riktignok avhengig av å bli frikjent av CAS for den positive dopingprøven han avla under Tour de France i 2010 for i det hele tatt å kunne delta i årets utgave, men skulle han bli det er nok de fleste enige i at rytteren som vant Giro d’Italia overlegent i fjor, er en av de absolutt største favorittene.

Men Evans har flere navn på blokken.

- Levi Leipheimer kan fortsatt gjøre det bra i touren om han finner tilbake til nivået han var på i 2007. Han er en veldig erfaren temporytter, så løypen bør favorisere ham.

- I tillegg kan nok Radioshack-laget klare å få to eller flere ryttere med i seierskampen, spår Evans.

Sikter høyt i klassikerne
Brødrene Schleck var de som var nærmest Evans i fjorårets Tour de France. Den gang tapte Andy Schleck sammenlagtledelsen på den siste tempoetappen.

Men før Tour de France ser Cadel Evans frem til en spennende vårsesong. For selv om den tidligere verdensmesteren har en tittel å forsvare er det ikke bare Tour de France som står i hodet.

Første delmål blir Tirreno-Adriatico hvor Evans håper at han selv eller laget kan få til noe stort. Etter det venter det revansje for fjoråret. Da var han nemlig skadet under Ardenner-klassikerne.

Med en seier i Fleche Wallone tilbake i 2010 har Evans bevist at han er en mann for de store klassikerne så vel som etapperittene. Det er utvilsomt en sulten Cadel Evans som gleder seg til en ny sykkelsesong.