Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal Boasson Hagen kjøre med i touren

Team Sky har offentligjort Tour de France-laget

Chris Froomes får et sterk mannskap i ryggen når han denne sommeren skal forsøke å kapre den gule trøyen i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen er selvsagt med på laget som skal støtte den kenyanskfødte briten gjennom tre strabasiøse uker på de franske landeveier.

Les også: Froome: - Touren blir en lettelse uten Wiggins

I tillegg til de som hjalp Froome vinne Critérium du Dauphiné i starten av juni, har teamsjef Dave Brailsford funnet plass til hviterusser Kanstantsin Siutsou.

- I år har det vært ekstra vanskelig å sette sammen laget, innrømmer Brailsford.

Bradley Wiggins er som kjent skadet og skal dermed ikke forsvare sin tourtittel fra 2012. Borte fra fjorårslaget er også Bernhard Eisel og Christian Knees, samt Michael Rogers som ble Saxo-Tinkoff-rytter ved utgangen av forrige sesong.

To debutanter
Inn har kommet David López, Vasil Kiryienka og unggutten Peter Kennaugh. López var en sentral brikke i Froomes triumf i Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné. Spanjolen er klar for sin tredje deltakelse i touren. Kiryienka er en av Skys signeringer til årets sesong og har imponert med utrettelig kjøring gjennom hele våren.

I likhet med Kennaugh får også Ian Stannard sin debut i det franske storrittet. Den regjerende britiske landeveismesteren vil sammen med landsmannen Gerraint Thomas også kunne gi Boasson Hagen hjelp i spurtene. Nordmannen vant to etapper i 2011 og er den eneste rytteren som har deltatt i alle Tour de France for Team Sky siden oppstarten i 2010.

Les også: - Vi kommer til å drepe det forbaskete Sky-laget

Thomas opptrer i touren for fjerde gang og har ikledd seg den hvite ungdomstrøyen ved to anledninger (2010 og 2010). Waliseren var ikke aktuell til å kjøre fjoråret utgave ettersom han fokuserte på banesykling foran OL i London.

Richie Porte blir Froomes viktigste mann i fjellene. 28-åringen har hatt en fantastisk sesong så langt. Han vant Paris-Nice, og ble nummer to både i Baskerland rundt og Criterium du Dauphine. Mannen med kallenavnet "the angry little man" får også funksjonen som munnstykke ute på veien for sin ofte fåmælte kaptein.

- De fleste av disse var også i Dauphiné og jeg var veldig imponert over måten laget beskytter ledertrøyen der. Det gav meg stor tro på disse gutta og kan derfor ikke være mer fornøyd med uttaket, forklarer Brailsford.

Les også: - Ingen er i nærheten av Chris Froome

Fokus på allround-ryttere
Med Knees og Eisel ute av bildet virker Team Sky å ha fokusert på ryttere med større allround-kvaliteter til årets tour. Årsaken til det kan være at rittet mest sannsynlig ikke får den sedvanlige hektiske starten.

To av de tre første etappene er forholdsvis kuperte og etter lagtempoen på etappe fire vil nok rittet ha satt seg mer enn vanlig.

Team Sky til Tour de France: Chris Froome, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen, Peter Kennaugh, Vasil Kiryienka, David López, Kanstantsin Siutsou, Ian Stannard og Geraint Thomas.

Kommentarer til denne saken