Gå til sidens hovedinnhold

Disse søker sykkel-VM i 2015

Sykkelforbundet sender mesterskapet ut av Europa.

Til høsten skal Thor Hushovd og hans utfordrere kjempe om VM-gullet i Rudersdal, i utkanten av København.

Året etter er det nederlandske Limburg og området der Amstel Gold Race sykles som er vertskap.

I 2013 har italienske Firenze fått sykkel-VM, mens arrangøren i 2014 ennå ikke er avgjort. Ryktebørsen holder Chiuahua (Mexico), Vendée (Frankrike) og Hoogelde-Gits (Belgia) som de heteste tipsene.

Forlater Europa
Om fire år er det allerede klart at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) legger arrangementet utenfor Europa for første gang siden fjorårets vidunderlige mesterskap i Geelong (ja, det Hushovd vant).

Tirsdag bekrefter forbundet at valget står mellom Quebec (Canada), Richmond, Virginia (USA) og Oman.

Sultanatet i Oman offentliggjorde søknaden samme dag som Tour of Oman ble avsluttet i helga.

Det arabiske landet er svært ivrige etter å promotere nasjonen som reisemål via store idrettsarrangementer.

Fotball-VM til Qatar
Nabolandet Qatar sikret seg nylig fotball-VM i 2022, og det er ingen tvil om at araberne setter himmel og gjorde i bevegelse for å sikre seg nok et stort idrettsmesterskap.

Oman arrangerte Gulfcupen i 2009, mens Qatar nylig arrangerte Asiamesterskapet i fotball.

Tour of Oman, rittet der Edvald Boasson Hagen til slutt ble nummer to, blir arrangert med støtte fra ASO (Amaury Sport Organisation) – som også arrangerer Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I år var det kun andre gang rittet ble arrangert. Eddy Merckx er rittets store beskytter, og han snakker også varmt om omanernes VM-søknad.

- Den profesjonelle sykkelsporten vokser kjapt i Midtøsten takket være en sterk vilje hos lokale myndigheter, samt suksessen til Tour of Oman og Tour of Qatar, forteller Merckx.

- Jeg sikker på at Oman vil ha nok erfaring i 2015 til å organisere og være vertskap for et prikkfritt mesterskap, legger han til.

Nyvinningene GP Quebec og GP Montréal har gjort at sykkelinteressen har blomstret også i Canada de siste årene. Richmond har ingen profesjonelle storlag i USAs mest populære idretter, men byen har stolte tradisjoner når det gjelder landeveissykling.

PS! UCI vil jobbe med de forskjellige kandidatene allerede fra neste måned. Det endelig avgjørelsen tas ikke før arrangementskomiteen samles i forbindelse med VM i København.

Kommentarer til denne saken