*Nettavisen* Sport.

Disse spillerne jages vilt

Alexander Ødegaard er kanskje den mest ettertraktede spilleren fra Norden for øyeblikket. Men han er ikke den eneste som jages av toppklubbene.

10.11.04 12:13

Tippeligaen 2004 er historie. Over 8000 tilskuere har fulgt kampene fra tribunen i snitt, og «thriller»-avslutningen ble kanskje den mest spennende i norsk fotballs historie. Rosenborg sikret seg gullet på bedre målforskjell enn Vålerenga.

Men selv om Tippeligaen er over, har klubbene startet forberedelsene til neste sesong. Øverst på dagsplanen står spillerjakt.

De største klubbene i Norge har ved hjelp av eksterne bidragsytere nå sjansen til å snyte Rosenborg for de beste spillerne. Eksempler på det er Bengt Sæternes og Steffen Iversens overganger til henholdsvis Brann og Vålerenga i sommer.

TV 2 Nettavisen gir deg oversikten over de mest ettertraktede spillerne i norsk fotball for øyeblikket. Flere av dem forsvinner trolig til utlandet. Noen av dem kan til og med gå gratis.

Lista kan du diskutere på Veggavisen.

1. Alexander Ødegaard er ønsket av Rosenborg, Brann, Molde, Lillestrøm og Viking i Tippeligaen. Onsdag ble det kjent at Sogndal har startet forhandlinger med Rosenborg, og det spekuleres i en prislapp på 10 millioner kroner for spilleren som scoret 15 Tippeliga-mål denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Martin Andresen er sammen med Ødegaard ønsket av de fleste toppklubbene i Norge. Han har allerede gitt sitt nei til Lillestrøm, mens Vålerenga har signalisert at landslagskapteinen blir for dyr. Det er uvisst hvor den tidligere Blackburn-proffen ender, men én ting er i hvert fall sikkert: Han blir neppe med Stabæk ned i 1. divisjon neste sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Christian Grindheim, Haugesunds juvel, blir ikke med klubben ned i 2. divisjon. Da ryker nemlig plassen på det norske U21-landslaget. Viking har kommet med en offisiell henvendelse om unge Grindheim, mens Start og Brann lurer i kulissene i jakten på spilleren.

Grindheim scoret ni mål for Haugesund i 1. divisjon i år. Det var godt nok til en niendeplass i poengligaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Steffen Iversen er Bosman-spiller, men forsvinner trolig til utlandet. Fortsetter han i Norge, blir det enten i Oslo-klubben eller sin gamle arbeidsgiver Rosenborg, som alltid har ønsket spissen velkommen tilbake til Trondheim. Men mest sannsynlig forsvinner form-spissen til utlandet igjen. Italienske Lazio skal allerede være på banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Brede Paulsen Hangeland i Viking figurerer også på Rosenborgs ønskeliste. Midtstopperen er god nok til å heve de fleste klubbene i Tippeligaen, men i likhet med Iversen forsvinner nok Hangeland fra norsk fotball neste sesong. Everton kjøper etter alt å dømme landslagsspilleren i januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Ragnvald Soma har gjennomført en strålende sesong for Brann. Den sindige «jærbuen» er kåret til årets spiller i Tippeligaen av blant annet TV 2 Nettavisen og NRK. Somas karrieremål er å spille på et høyt nivå i utlandet, men foreløpig har det vært stille rundt kjøpelystne proffklubber.

- Akkurat nå er det vanskelig å selge norske spillere til utlandet, sier Somas agent Gunnar Martin Kjenner til TV 2 Nettavisen.

Fortsetter imidlertid Soma storspillet, vekker han garantert kjøpelysten fra utenlandske toppklubber.

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Raymond Kvisivik har allerede et mislykket opphold i Austria Wien bak seg. Han legger ikke skjul på at utlandet frister igjen - og at det finnes interesserte klubber på banen.

- Jeg vet det er klubber som har meg på blokken, sier Kvisvik. I Norge er han ønsket av Fredrikstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

8. Frode Johnsen ble årets toppscorer i Tippeligaen. Spissen trives på Lerkendal, men innrømmet i et intervju med TV 2-sporten forrige uke at utlandet, ja, det frister. Han har tidligere blitt linket til engelske Crystal Palace.

- Men skal jeg til utlandet, forlater jeg ikke Rosenborg for en middelmådig klubb. Det må være en attraktiv klubb i en stor serie, sa Johnsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

9. Gylfi Einarsson, Bosman-spiller i Lillestrøm, har vært på prøvespill i Cardiff og Leeds den siste tiden. Islendingen fortsetter neppe i Lillestrøm, og det har Brann fått med seg. Bergens-klubben har allede den målfarlige spilleren på ønskelisten. At han er Bosman-spiller, gjør ham ikke akkurat mindre attraktiv for bergenserne.

Klikk på bildet for å forstørre.

10. Ali Al-Habsi skal være på vei til Bolton i Premier League. Lyns keeper har også blitt speidet av andre engelske klubber på Ullevaal.

Ellers kan vi nevne Marco Reda og Peter Kopteff. Begge er Bosman-spillere, sistnevnte er på prøvespill i Stoke. Verken Sogndal-spilleren eller Viking-spilleren blir å finne på sine respektive hjemmebaner neste sesong.

Og de beste spillerne i nedrykksklare Sogndal og Stabæk, vil selvsagt spille på et høyest mulig nivå. Det vet også Tippeliga-klubbene med ambisjoner om forsterkninger.

Daniel Berg Hestad er også en spiller flere norske klubber er interessert i, men kommer han tilbake til Norge, velger han trolig Molde.

Lista kan du diskutere på Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.