RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Disse spillerne vil klubbene ha

Sist oppdatert:
Toppklubbene i Europa klør i fingrene etter å sikre seg nye spillere når overgangsvinduet åpner igjen torsdag. Her ser du hvem som kan havne hvor.

ENGLAND:

Sir Alex Ferguson og Manchester United er blitt koblet til en rekke spillere i høst og vinter, særlig etter at de solgte David Beckham og Juan Sebastian Veron før sesongen begynte. 40 friske millioner pund kom inn i den allerede velfylte klubbkassa, og hvis Rio Ferdinand faktisk blir utestengt i åtte måneder fordi han uteble fra en dopingtest i september, trenger Ferguson å styrke forsvaret.

Roy Keane mener Ferguson også bør hente inn en kvalitetsspiss til, nå som Ole Gunnar Solskjær er skadet. Fulhams Louis Saha og Mark Viduka fra Leeds er hete kandidater til å bli Ruud van Nistelrooys makker på topp, men verken Fulham eller Leeds sier de vil selge.

Chelsea med styrtrike Roman Abramovich i spissen vil neppe la sjekkheftet støve bort når 2004 begynner. Før årets sesong begynte, brukte Abramovich sinnssyke 111 millioner pund på spillere. Etter at han fikk nei fra Thierry Henry, er David Trezeguet trolig neste mål for russeren.

Arsenal vil trolig holde en lav profil på overgangsmarkedet. Senest mandag sa manager Arsene Wenger at han er fornøyd med den spillerstallen han har.

De mindre pengesterke klubbene i Premier League vil trolig ikke skaffe seg høyt profilerte spillere, men se om de kan skaffe seg talenter eller andre gode spillere på lån.

ITALIA:

Parma sliter voldsomt økonomisk etter at selskapet Parmalat forlot dem. Det betyr at klubben sårt trenger penger, og de kan bli tvunget til å selge gode spillere. Klubben sliter med en gjeld på nærmere 40 millioner euro.

Japanske Hidetoshi Nakata blir den første som forsvinner. Han går på lån til Bologna. Avtalen ble offentliggjort tirsdag.

Parmas juvel, 22 år gamle Adriano, vil trolig skrive under for Inter senere denne uka, selv om han kan bli i Parma ut sesongen som en del av avtalen. I det hele tatt – en rekke av Parmas mange talenter kan bli lette bytter for toppklubbene i Serie A på nyåret.

Juventus har allerede signalisert sin interesse for høyrebacken Daniele Bonera og spissen Alberto Gilardino, mens Parmas midtstopper Matteo Ferrari er ønsket av AC Milan og Lazio.

Roma, som leder Serie A, vil trolig holde seg borte fra overgangsmarkedet.

Lazio-trener Roberto Mancini er på jakt etter en spiss, siden Claudio Lopez, Simone Inzaghi og Roberto Muzzi alle er skadet. Regginas Stefano Dall’Acqua skal være Mancinis førstevalg.

SPANIA:

Det har ikke vært mange overgangsrykter i Spania i høst og vinter, fordi flere av klubbene sliter med gjeld og må stramme inn. Den eneste overgangen som er kjent, er Villarreals kjøp av den argentinske midtbanespilleren Sebastian Battaglia fra Boca Juniors. Overgangen var verdt tre millioner dollar, og ble sluttført i november.

Ytterligere overganger vil trolig bare komme fra klubber som ser på nedrykk som en større økonomisk trussel enn å bruke penger på nye spillere. Espanyol flørtet lenge med tanken på å hente Rivaldo etter at han ble frigitt fra AC Milan, men brasilianeren ville ikke til en klubb som sliter i bunnen av Primera Division.

Barcelona håper å finne klubber som er interessert i å kjøpe keeper Roberto Bonano og spissen Dani. Ingen av dem figurerer i trener Frank Rijkaards fremtidsplaner. Klubben ligger på niendeplass i ligaen, men på tross av det, vil ikke president Joan Laporta kjøpe når overgangsvinduet åpner.

Selv om Real Madrid har fått kritikk for sitt tidvis gavmilde forsvar, har ikke klubben planer om å hente inn forsterkninger. Laget leder serien.

TYSKLAND:

Den høyest profilerte overgangen i Bundesliga vil trolig bli Miroslav Klose, som sier han vil vekk fra Kaiserslautern. Werder Bremen ligger best an i forhold til å hente spissen. Klubben vil trolig miste brasilianske Ailton til Schalke 04 mot slutten av sesongen.

Kaiserslautern solgte transfer-rettighetene til Klose i fjor for å slippe unna økonomisk kollaps, men de vil få penger i kassa hvis en overgang er verdt over fem millioner euro.

Bayern München vil trolig forholde seg rolig på overgangsmarkedet. De håper at midtbanespilleren Sebastian Deisler kommer tilbake etter å ha blitt behandlet for depresjon.

Stuttgart sier de vil forsterke spillerstallen med tanke på å konkurrere mot de beste i Champions League. Ifølge Reuters er trener Felix Magath på jakt etter Rapid Wiens midtbanespiller Steffen Hoffmann.

Borussia Dortmund har en skadeliste lenger enn en femårings ønskeliste til jul, men de ble slått ut tidlig både fra Champions League og Uefa-cupen, så pengesituasjonen betyr at de trolig ikke kan handle.

FRANKRIKE:

Både Paris St. Germain og Olympique Marseille har allerede sagt at de vil hente spillere når overgangsvinduet åpner igjen. Marseille, som ligger 15 poeng bak teten i serien, kommer til å kjøpe keeper Fabien Barthez, i tillegg til at de ønsker seg en playmaker på midtbanen.

Det har vært mediaspekulasjoner om samtaler med Rivaldo, men det er ikke bekreftet.

PSGs manager Vahid Halilhodzic sier han trenger minst to nye ansikter, hovedsakelig fordi African Nations Cup til neste år vil frarøve ham mange spillere.

Han ønsker seg to midtbanespillere og en spiss, men de må i så fall hentes på lån på grunn av klubbens økonomiske situasjon.

En aktuell kandidat er Strasbourgs defensive midtbanespiller Christian Bassila, som også har fått Evertons øyne på seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere