RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JAIME REINA (AFP)

Disse stjernene er kontraktløse

Sist oppdatert:
Olympiamester, Vuelta-vinner og klatrespesialist er blant syklistene som ikke har funnet et lag for 2014-sesongen.

– Det eneste jeg kan gjøre er å vente, sa Kevin Seeldraeyers til belgisk radio denne uken.

27-åringen er en av mange meritterte syklister som fortsatt ser seg om etter en arbeidsgiver. Astana-syklisten får ikke fornyet tillit i det kasakhstanske laget, som heller har signert rutinerte syklister som 35-åringen Franco Pellizotti og 34-åringen Michele Scarponi.

Pellizotti-overgangen:Astana tviolder på «ulovlig signering»

Scarponi-overgangen:Astana signerer skandalerytter

Seeldraeyers er ikke den eneste syklisten som sliter med dette. Tour de France-etappevinner Luis León Sanchez, etappevinner fra både Giro d'Italia og Vuelta a España Igor Antón, gullvinneren fra Beijing-OL Samuel Sánchez, årets Vuelta a España-vinner Chris Horner og GP Ouest-France-vinneren Grega Bole er noen av navnene på listen av kontraktløse syklister.

Det er ulike årsaker til at syklistene sliter med å finne en arbeidsgiver. Ettersom Euskaltel-Euskadi og Vacansoleil-DCM opphører er samtlige syklister avhengig av en ny arbeidsgiver for å fortsette å sykle på profesjonelt nivå. Det viser seg å være vanskelig for flere av syklistene, 16 Euskaltel-syklister og 9 Vacansoleil-syklister står uten kontrakt for 2014.

– Ingen har tilbudt meg en kontrakt, uttalte Sánchez til Deia 21. oktober. Den rutinerte spanjolen ryktes å være på vei til det belgiske laget Wanty-Groupe Gobert.

Chris Horner og Luis León Sanches er kontraktløse av andre årsaker, både Horner og Sanchez er dopingbefengte syklister – Horner på grunn av blodpasset han publiserte etter Vuelta a España-seieren og Sanchez på grunn av Operacion Puerto og Operacion Galgo, som han var innblandet i. Luis León Sanchez var ifølge ryktebørsen på vei til Movistar, etter bruddet med Belkin. Men Biciciclismo melder at Movistars mannskap er komplett og at Eusebio Unzués høsthandel er over.

– De fleste lagene er fulle, fortalte Kevin Seeldraeyers.

– Men jeg håper et lag fortsatt trenger noen. Jeg fortsår ikke hvordan noen ryttere finner et lag i siste sekund og jeg ikke gjør det.

Om Sanchez, Antón, Sánchez, Horner eller Bole blir å se i det profesjonelle feltet i 2014 er fortsatt usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere