RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse stjernene kommer til Hushovds hjemby

KOMMER TILBAKE: Ryder Hesjedal sier han vil forsvare Giro d'Italia-tittelen sin fra i fjor.
KOMMER TILBAKE: Ryder Hesjedal sier han vil forsvare Giro d'Italia-tittelen sin fra i fjor. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Den norske sykkelhelten får hard konkurranse i Grimstad.

Grimstad Sykkelfestival avslørte mandag noen av ryttere som kommer til sørlandsbyen lørdag 4. august.

På listen finner man blant andre Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp). Giro d`Italia-vinneren reiser dermed rett fra Sørlandet Grand Prix (dagen før) til Grimstad.

Les også: Girovinner klar for norsk sykkelfest

Canadieren veltet dessverre ut av Tour de France, men det er klart at han vil rekke å bli frisk og rask til OL. Etter å ha kjempet om edelt metall i London kommer han til altså til de to norske showrittene.

To Sky-ryttere
Han får naturligvis selskap av Thor Hushovd (BMC), som vant nyvinningen under strålende solskinn i 2011.

Rittsjef Trond Christoffersen bekrefter på rittets hjemmeside at det kommer flere utenlandske stjerner til årets utgave av Grimstad Sykkelfestival.

- Edvald Boasson Hagens lagkamerater Michael Barry og Jeremy Hunt er allerede sikret. Det samme er den trivelige australske veteranen Stuart O’Grady. Hushovds tidligere lagkamerat kjører i år for det nystartede Orice-GreenEDGE laget, og har lovet å ta med seg en lagkamerat til Grimstad.

- Det er også en glede å annonsere at en av de som allerede har blitt en Tour de France-helt, nemlig Michael Mørkøv, også kommer. Dansken markerte seg med å gå i brudd på de tre første etappene i touren, noe som gjorde at han hadde klatretrøyen i en hel uke. Også dansken tar med seg en lagkamerat fra sitt Team Saxo Bank - Tinkoff Bank, skriver Grimstad Sykkelfestival.

Varsler flere kanoner
Arrangøren melder også at alle norske kontinentallag, med unntak av Ringeriks-Kraft, meldt, i tillegg til at det beste danske og svenske laget – Glud Marstrand og Team Cykelcity – også rapporteres å stille til start.

- Flere stjerner vil komme til i tiden frem til rittet, forsikres det om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere