*Nettavisen* Sport.

Disse stjernene kommer til Hushovds hjemby

KOMMER TILBAKE: Ryder Hesjedal sier han vil forsvare Giro d'Italia-tittelen sin fra i fjor. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den norske sykkelhelten får hard konkurranse i Grimstad.

09.07.12 20:28

Grimstad Sykkelfestival avslørte mandag noen av ryttere som kommer til sørlandsbyen lørdag 4. august.

På listen finner man blant andre Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp). Giro d`Italia-vinneren reiser dermed rett fra Sørlandet Grand Prix (dagen før) til Grimstad.

Les også: Girovinner klar for norsk sykkelfest

Canadieren veltet dessverre ut av Tour de France, men det er klart at han vil rekke å bli frisk og rask til OL. Etter å ha kjempet om edelt metall i London kommer han til altså til de to norske showrittene.

To Sky-ryttere
Han får naturligvis selskap av Thor Hushovd (BMC), som vant nyvinningen under strålende solskinn i 2011.

Rittsjef Trond Christoffersen bekrefter på rittets hjemmeside at det kommer flere utenlandske stjerner til årets utgave av Grimstad Sykkelfestival.

- Edvald Boasson Hagens lagkamerater Michael Barry og Jeremy Hunt er allerede sikret. Det samme er den trivelige australske veteranen Stuart O’Grady. Hushovds tidligere lagkamerat kjører i år for det nystartede Orice-GreenEDGE laget, og har lovet å ta med seg en lagkamerat til Grimstad.

- Det er også en glede å annonsere at en av de som allerede har blitt en Tour de France-helt, nemlig Michael Mørkøv, også kommer. Dansken markerte seg med å gå i brudd på de tre første etappene i touren, noe som gjorde at han hadde klatretrøyen i en hel uke. Også dansken tar med seg en lagkamerat fra sitt Team Saxo Bank - Tinkoff Bank, skriver Grimstad Sykkelfestival.

Varsler flere kanoner
Arrangøren melder også at alle norske kontinentallag, med unntak av Ringeriks-Kraft, meldt, i tillegg til at det beste danske og svenske laget – Glud Marstrand og Team Cykelcity – også rapporteres å stille til start.

- Flere stjerner vil komme til i tiden frem til rittet, forsikres det om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.