*Nettavisen* Sport.

Disse sykler OL for Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sjekk hvem Edvald Boasson Hagen får med seg til sommerens leker.

29.05.12 15:42

Tirsdag ble det klart at Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug utgjør det norske laget under fellesstarten i London-OL.

I tillegg er Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen tatt ut som reserver.

Uttaket var ikke spesielt overraskende og betyr at Norge stiller til start med tre mann som kan hevde seg i en eventuell massespurt.

- Vi er i en unik situasjon fordi vi har fire ryttere som kan laget et resultat, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til sykling.no.

Den store favoritten - eller?
Mark Cavendish er naturlig nok den store forhåndsfavoritten foran lekene på hans hjemmebane. Rytterne skal imidlertid passere Box Hill ni ganger i løpet av de innlagte rundene (9 x 15,5 kilometer), før det hele skal avgjøres i Londons gater. Da har rytterne tilbakelagt en distanse på 250 kilometer.

Spørsmålet er selvsagt hvor mange av sprinterne som henger med alle ni gangene, og en rytter som Lars Petter Nordhaug vil være en glitrende hjelperytter å ha med i så måte.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

- Dette er et vanskelig løp å kontrollere fordi hver nasjon har færre ryttere til start enn på et VM. Dette vil være en fordel for det norske laget, da vi har flere ryttere på høyt nivå som både har kjørestyrken og avslutningsegenskaper til å avgjøre rittet i sin fordel, mener Kjærgaard.

Hushovd sjef på veien
Som ved tidligere mesterskap kommer det til å knytte seg stor interesse til hvem det norske laget kommer til å kjøre for.

Både Hushovd og Boasson Hagen er selvskrevne kapteinsemner, men også i år har Alexander Kristoff kjørt inn en rekke sterke resultater. Rytterne har allerede blitt enige seg imellom om at Hushovd er «road captain» for det norske laget.

Det er likevel ikke avklart at det er han det skal kjøres for med tanke på avslutningen.

- Om det er han eller andre det skal kjøres for er for tidlig å si på nåværende tidspunkt. Naturlig nok er blant annet formutviklingen videre i sesongen avgjørende for hvem det skal kjøres for, sier Kjærgaard.

Fellesstarten i OL går lørdag 28. juli. 1. august blir tempodisiplinen avgjort. Der stiller Boasson Hagen som eneste norske deltaker.

Senere i sesongen venter også VM i nederlandske Limburg.

PS! Det har også blitt tatt ut andre norske utøvere til OL i dag. Les mer om det hos Nettavisen !

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.