*Nettavisen* Sport.

Disse sykler «ungdommens Tour de France»

Foto: Magnus Linnestad (www.procycling.no)

procycling.no gir deg landslagsuttaket.

15.08.12 18:30

I løpet av denne uken vil landslagssjef Steffen Kjærgaard og Norges Cykleforbund offentliggjøre det norske laget til Tour de l’Avenir, rittet som ofte omtales som «ungdommens Tour de France».

procycling.no kan dog avsløre at Vegard Breen (Joker Merida), August Jensen (TVK), Håvard Blikra, Sven Erik Bystrøm, Filip Eidsheim og Fredrik Strand Galta (Team ØsterHus-Ridley) representerer Norge i det prestisjefylte rittet.

Flere sentrale kilder har bekreftet dette overfor procycling.no. Landslagssjef Steffen Kjærgaard ønsker ikke å kommentere uttaket.

Bjørn Tore Hoem, Sondre Holst Enger (Plussbank BMC), Kristoffer Skjerping (Joker Merida) og Johan Fredrik Ziesler (Team ØsterHus-Ridley) sykler altså ikke. De tre førstnevnte deltok i Europamesterskapet for U23 i nederlandske Goes i forrige uke.

Ungguttene Holst Enger og Skjerping var uaktuelle for det norske laget. Plussbank BMC-rytteren er syk, mens Joker Meridas ledelse ikke ønsker at Skjerping skulle delta. Begge rytterne sykler sine første sesonger i seniorklassen.

Plussbank BMC har med det ingen representanter i det norske laget, mens TVK og Joker Merida har én hver og det rogalandsbaserte Team ØsterHus-Ridley har hele fire syklister med i rittet.

«En spesiell situasjon»
ØsterHus’ sportssjef Morten Hegreberg omtaler sin egen situasjon som spesiell, ettersom han har veldig mange gode U23-ryttere på laget.

- Jeg har vurdert mine ryttere og hatt fem mann som jeg har sett på som aktuelle, forteller Morten Hegreberg til procycling.no.

Hegreberg vil ikke kommentere uttaket før en pressemelding fra Norges Cykleforbund foreligger, men innrømmer at han vil være fornøyd om fire av hans egne ryttere kommer med på laget.

- Det kan skje mye før neste lørdag, det er fort gjort at noen blir syke, sier han.

Kvålsvoll: - Bjørn Tore har ikke prestert godt nok
Plussbank BMCs sportsdirektør Atle Kvålsvoll tar uttaket med stoisk ro.

- Bjørn Tore har ikke prestert godt nok i forhold til å kjøre seg inn på laget. Det er mange gode U23-ryttere nå, så det er uproblematisk, forteller Kvålsvoll til procycling.no.

Kvålsvoll mener Hoem kan kjøre seg inn på det norske laget til verdensmesterskapet i Limburg. Eresfjordingen representerte ved årets EM, samt fjorårets europa- og verdensmesterskapet.

- Han får et godt rittopplegg med oss og er fortsatt aktuell til VM, sier Hoems sportsdirektør og trener.

Hoem ble syvendemann i årets NM på tempo og nummer elleve i landeveisrittet. I fjor presterte han godt både i nasjonale og internasjonale ritt og ble blant annet sjettemann i etapperittet Czech Cycling Tour.

- Bjørn Tore er i en god utvikling formmessig og jeg har troen på at han kan prestere godt og kjøre seg inn på VM-laget, fortsetter han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Boasson Hagen vakte oppsikt
Norge har gjort det skarpt i rittet ved flere anledninger.

Edvald Boasson Hagens prestasjoner fra 2006 skiller seg ut med positivt fortegn. Den nåværende Sky-rytteren vant hele tre etapper og dominerte rittets flatere etapper.

Det påfølgende året ble det ingen norske etappeseire, men Fredrik Wilmann ble niendemann sammenlagt.

I fjor ble Vegard Stake Laengen nummer fire i rittet, selv om en pallplassering var innen rekkevidde langt ut i løpet. Asker-gutten ble profesjonell med Team Type 1 etter den storslagne prestasjonen.

Gode prestasjoner i rittet kan med andre ord bety alt for en fremtid som profesjonell syklist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.