RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Disse sykler Vuelta a España

Sist oppdatert:
Sjekk hvem som fikk de siste invitasjonene!

Som en følge av UCIs rankingsystem, var de 18 første plassene i årets Vuelta a España allerede reservert.

Spenningen var knyttet til hvilke fire av lagene med ProContinental-status (sykkelsportens nest høyeste nivå) som ville slippe gjennom nåløyet.

Spesielt Geox-TMC hadde kniven på strupen, ettersom laget allerede har mottatt nei fra ASO som arrangerer Tour de France.

Og de heldige er...
Tirsdag avslørte Unipublic sin avgjørelse:

Andalucía Caja Granada (Spania), Geox-TMC (Spania), Cofidis (Frankrike) og Skil-Shimano (Nederland) utgjør de siste fire lagene. Det betyr samtidig at lag som Colombia es Passion, Francaise des Jeux, Saur-Sojasun og Caja Rujal havnet utenfor det gode selskap.

Andalucía Caja Granada syklet også 2010-versjonen av rittet. Det var imidlertid et annet spansk lag, Xacobeo-Galicia, som tok mesteparten av oppmerksomheten. Galiserne ankom med en «topptrimmet» Ezequil Mosquera til rittet. Mosquera tok til slutt 2.-plassen i rittet, men både han og lagkamerat David Garcia testet positivt for doping under rittet.

Javier Moreno var Andalucía Caja Granada best plasserte i sammendraget med en beskjeden 52. plass.

Svak Giro d'Italia
Større forventninger knytter det seg nok til Geox-TMC. De het tidligere Footon-Servetto og deltok også under fjorårets ritt. I år er det stjerneduoen Carlos Sastre og Denis Mensjov som styrer troppene. Mensjov vant Vuelta a España i både 2005 og 2007, mens spanjolen Sastre gikk til topps under Tour de France i 2008.

Ingen av de to har gnistret så langt i sesongen. Sastre var direkte svak under giroen, mens Mensjov havnet på en respektabel 8. plass.

Cofidis har også vært en trofast sliter i spansk sammenheng. De angrepsvillige franskmennene har satt farge på spanske landeveier i mange år takket være ryttere som David Moncoutié og Amaël Moinard. Sistnenvte flyttet på seg til BMC Racing foran 2010-sesongen, men Eric Boyers mannskap vil garantert gjøre alt for å få draktene sine i TV-bildet også denne gangen. Foruten ringreven Moncoutié, har Cofidis spennende ryttere som Jens Keukerleire og Rein Taaramäe på lønningslisten.

Tilbake i rampelyset
Skil-Shimano er kanskje den største overraskelsen blant frikortene. Nederlenderne fikk frikort til å kjøre Tour de France i 2009, etter flott kjøring under Paris-Nice det år. Året etter stoppet imidlertid framgangen opp. Ikke fordi Frederik Wilmann var på laget, men fordi laget havnet utenfor Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España det året.

Nå er de tilbake i det gode selskap. Så nå blir det opp til Arend Scheppinks utvalgte å vise at de var verdige plassen denne gangen.

- Vår deltakelse i et så stort ritt er viktig for gruppen av talenfulle og ambisiøse ryttere vi har til rådighet. Vi har et sterkt ønske om å lykkes, forteller sportsdirektør Rudi Kemna etter at vueltabilletten var innkassert.

- Målet vårt er å vinne minimum én etappe, legger han til..

Disse lagene var allerede klare for rittet:
AG2R La Mondiale (FRA)
BMC Racing Team (USA)
Euskaltel-Euskadi (ESP)
HTC-Highroad (USA)
Katjusja Team (RUS)
Lampre-ISD (ITA)
Leopard Trek (LUX)
Liquigas-Cannondale (ITA)
Movistar Team (ESP)
Omega Pharma-Lotto (BEL)
Pro Team Astana (KAZ)
Quickstep Cycling Team (BEL)
Rabobank Cycling Team (NED)
Saxo Bank Sungard (DEN)
Sky Procycling (GBR)
Team Garmin-Cervélo (USA)
Team RadioShack (USA)
Vacansoleils-DCM Pro Cycling (NED)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere