Disse sykler Vuelta a España

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sjekk hvem som fikk de siste invitasjonene!

31.05.11 15:00

Som en følge av UCIs rankingsystem, var de 18 første plassene i årets Vuelta a España allerede reservert.

Spenningen var knyttet til hvilke fire av lagene med ProContinental-status (sykkelsportens nest høyeste nivå) som ville slippe gjennom nåløyet.

Spesielt Geox-TMC hadde kniven på strupen, ettersom laget allerede har mottatt nei fra ASO som arrangerer Tour de France.

Og de heldige er...
Tirsdag avslørte Unipublic sin avgjørelse:

Andalucía Caja Granada (Spania), Geox-TMC (Spania), Cofidis (Frankrike) og Skil-Shimano (Nederland) utgjør de siste fire lagene. Det betyr samtidig at lag som Colombia es Passion, Francaise des Jeux, Saur-Sojasun og Caja Rujal havnet utenfor det gode selskap.

Andalucía Caja Granada syklet også 2010-versjonen av rittet. Det var imidlertid et annet spansk lag, Xacobeo-Galicia, som tok mesteparten av oppmerksomheten. Galiserne ankom med en «topptrimmet» Ezequil Mosquera til rittet. Mosquera tok til slutt 2.-plassen i rittet, men både han og lagkamerat David Garcia testet positivt for doping under rittet.

Javier Moreno var Andalucía Caja Granada best plasserte i sammendraget med en beskjeden 52. plass.

Svak Giro d'Italia
Større forventninger knytter det seg nok til Geox-TMC. De het tidligere Footon-Servetto og deltok også under fjorårets ritt. I år er det stjerneduoen Carlos Sastre og Denis Mensjov som styrer troppene. Mensjov vant Vuelta a España i både 2005 og 2007, mens spanjolen Sastre gikk til topps under Tour de France i 2008.

Ingen av de to har gnistret så langt i sesongen. Sastre var direkte svak under giroen, mens Mensjov havnet på en respektabel 8. plass.

Cofidis har også vært en trofast sliter i spansk sammenheng. De angrepsvillige franskmennene har satt farge på spanske landeveier i mange år takket være ryttere som David Moncoutié og Amaël Moinard. Sistnenvte flyttet på seg til BMC Racing foran 2010-sesongen, men Eric Boyers mannskap vil garantert gjøre alt for å få draktene sine i TV-bildet også denne gangen. Foruten ringreven Moncoutié, har Cofidis spennende ryttere som Jens Keukerleire og Rein Taaramäe på lønningslisten.

Tilbake i rampelyset
Skil-Shimano er kanskje den største overraskelsen blant frikortene. Nederlenderne fikk frikort til å kjøre Tour de France i 2009, etter flott kjøring under Paris-Nice det år. Året etter stoppet imidlertid framgangen opp. Ikke fordi Frederik Wilmann var på laget, men fordi laget havnet utenfor Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España det året.

Nå er de tilbake i det gode selskap. Så nå blir det opp til Arend Scheppinks utvalgte å vise at de var verdige plassen denne gangen.

- Vår deltakelse i et så stort ritt er viktig for gruppen av talenfulle og ambisiøse ryttere vi har til rådighet. Vi har et sterkt ønske om å lykkes, forteller sportsdirektør Rudi Kemna etter at vueltabilletten var innkassert.

- Målet vårt er å vinne minimum én etappe, legger han til..

Disse lagene var allerede klare for rittet:
AG2R La Mondiale (FRA)
BMC Racing Team (USA)
Euskaltel-Euskadi (ESP)
HTC-Highroad (USA)
Katjusja Team (RUS)
Lampre-ISD (ITA)
Leopard Trek (LUX)
Liquigas-Cannondale (ITA)
Movistar Team (ESP)
Omega Pharma-Lotto (BEL)
Pro Team Astana (KAZ)
Quickstep Cycling Team (BEL)
Rabobank Cycling Team (NED)
Saxo Bank Sungard (DEN)
Sky Procycling (GBR)
Team Garmin-Cervélo (USA)
Team RadioShack (USA)
Vacansoleils-DCM Pro Cycling (NED)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.