RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Disse tar straffe for Sverige

Sist oppdatert:
Svenskene gjør alt for at straffekaoset mot Nederland i EM 2004 ikke skal gjenta seg.

Svenskenes landslagstrener, Lars Lagerbäck, har hatt et ekstra fokus på straffer i forbindelse med VM-oppkjøringen denne gangen. Han vil ikke ha noen gjentakelse av miseren fra 2004, da landslagsledelsen gjorde opptil flere tabber i forkant av oppgjøret mot Nederland.

Trente ikke
Det ble ikke trent på straffer dagen før kampen. Spillerne fikk heller ikke vite hvilke som var valgt ut til å ta straffer, dersom situasjonen skulle oppstå. Og først etter ekstraomgangene spurte Lagerbäck og Tommy Söderberg rundt blant spillerne om hvem som ville slå en straffe.

Ledelsen hadde da en liste for seg selv, men den måtte justeres i og med at tre av spillerne på den listen ikke ville ta noen straffe. Andreas Jakobsson, Tobias Linderoth og Mikael Nilsson. Olof Mellberg var i utgangspunktet langt ned på reservelisten, men han følte seg tvunget når de andre ikke ville.

Han bommet. Sverige tapte.

Zlatan igjen
Episoden skal ikke gjenta seg denne gangen. Ifølge Aftonbladet har det svenske landslaget trent på straffer gjennom hele VM-samlingen og også under gruppespillet. Den svenske avisen mener å vite hvilke fem spillere som skal slå straffe:

Kim Källström, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic og Christian Wilhelmsson. Skulle noen av dem være byttet ut, er Niclas Alexandersson, Anders Svensson og Marcus Allbäck de neste på listen.

Zlatan får altså fornyet tillit, selv om han bommet mot Nederland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere