Med seire over Tottenham og Manchester City skaffet Ole Gunnar Solskjær seg litt etterlengtet arbeidsro i sjefsstolen på Old Trafford - etter flere uker med spekulasjoner om nordmannens fremtid.

Det til tross, så er det liten tvil om at dagens tropp i Manchester United fortsatt er et stykke unna Premier League-toppen. Dermed må klubben bevege seg ut på overgangsmarkedet, og pålitelige The Athletic mener nå å vite hva som blir prioritert når overgangsvinduet åpner 1. januar.

The Athletic er en forholdsvis nyoppstartet nettside som har håndplukket de beste sportsjournalistene, som har svært gode kildenettverk.

LES OGSÅ: Erik Thorstvedt gruet seg til å gi sønnen et trist budskap. Det som skjedde da, glemmer han aldri

Haaland aktuell i januar?

De forstår det slik at Solskjær har valgt å prioritere to sentrale midtbanespillere - og en spiss i januarvinduet.

Klubben har også gitt utrykk for at det er vanskelig å gjøre gode avtaler i vintervinduet - mye mulig med Alexis Sánchez-overgangen friskt i minne.

- Toppspillerne som er tilgjengelige i januar er som regel de spillerne klubben ikke ønsker lenger, og er det hva United trenger nå? Det tror ikke jeg. Mesut Özil er en spiller som kan være tilgjengelig i januar, men det vil koste United dyrt - og han er neppe den riktige profilen, sier en profilert anonym spilleragent til avisen.

LES OGSÅ: Skal ha blitt invitert av Solskjær til «hemmelig» møte med spillerne: Reagerte kraftig på én United-stjerne

I sommer gjorde United flere avtaler - både inn og ut - sent i overgangsvinduet. Det har igjen ført til en begrenset spillertropp i United, som aldri virker å være mer enn en skade unna store problemer. Nylig uttalte Solskjær at de hadde en plan for veien videre, og ifølge Athletic inneholder den planen en av de mest spennende spillerne i Europa - og han er fra Norge.

Erling Braut Haaland.

Kometen står nå med 28 nettkjenninger på sine 21 siste kamper for RB Salzburg, og det får agenten The Athletic har snakket med til å tro at en overgang i januar ikke på noen måte er usannsynlig.

- Det er litt annerledes i Europa, hvor klubber halvveis i sesongen kan bestemme seg for å «cash in» på et talent som herjer, for et fall i nivået den andre halvdelen av sesongen kan bety mye for verdien, sier agenten.

LES OGSÅ: Sportsintervjuet: Jan Åge Fjørtoft

Athletic skriver også at deres inntrykk er at Salzburg er villige til å forhandle om Haaland, hvis ikke den angivelige utkjøpsklausulen på 20 millioner euro gjør at saken er ute av deres hender uansett.

De mener også å vite at Haalands agent, Mino Raiola, ønsker at klienten sin går til en annen klubb før han signerer for en virkelig toppklubb to-tre sesonger frem i tid. Det må imidlertid nevnes at Haaland onsdag skal ha vært på plass i Tyskland og det snakkes om at Borussia Dortmund og RB Leipzig ligger godt an i kampen om spissen.

Litt lenger ned på banen, så skal Uniteds prioritet være Leicesters James Maddison. United har slitt stort mot lag som forsvarer seg dypt denne sesongen, og ifølge Athletic er det nettopp en boksåpner-type som Maddison klubben prioriterer.

Problemet er at Maddison er kontraktsbundet med Leicester frem til 2023, og er allerede i forhandlinger om en ny og forbedret kontrakt under Brendan Rodgers. Leicester kommer også til å be om minst 100 millioner pund, skriver avisen.

Så er det heller ikke gitt at spilleren selv ønsker å bytte klubb i januar, all den tid Leicester er på vei mot sin beste sesong siden de vant Premier League-tittelen i 2015/16-sesongen.

LES OGSÅ: Sportsintervjuet: Camilla Herrem

Andre spillere som nevnes er Christian Eriksen, Jadon Sancho og Mario Mandzukic. Sistnevnte skal ha vært sterkt ønsket på Old Trafford tidligere i sesongen, men det faktum at han har til gode å figurere for Juventus denne sesongen skal ha endret planene.

Daily Mail mener på sin side å vite at Atlético Madrids Saul Niguez er en av de sentrale midtbanespillerne Solskjær og United ønsker seg.

Også den spanske avisen AS melder om United-interesse for Niguez. De skriver at interessen er «ekte og veldig sterk» fra Ole Gunnar Solskjærs klubb. De er uansett påpasselige med å hevde at «en overgang vil ikke være lett».

Det skal uansett være grunnlag for å tro at Diego Simeones mannskap kan være villige til å selge unna i vinter for å selv gjøre klar plass til en utpreget målscorer, skal vi tro avisen.

LES OGSÅ: Dette United-bildet vekker oppsikt: - Har ført til spekulasjoner

Stjernesalg

De skriver nemlig at Atlético trenger å selge for mellom 80-90 millioner euro for å kunne ha råd til en ny spiss, og det skal være PSG-angriper Edinson Cavani som står øverst på ønskelisten.

- Slipper det gnålet

Henning Berg spilte med Solskjær i både Manchester United og på landslaget, og har latt seg imponere av hva nordmannen har fått til på Old Trafford den siste tiden.

Berg mener Uniteds tilnærming på overgangsmarkedet minner om hvordan det var i klubben under en viss suksessfull skotte, som var manager i klubben i 26 år.

- De henter yngre spillere med potensial, de spiller en hurtigere og mer direkte fotball. De har solgt, lånt ut og gitt bort mange spillere i sommer, og hentet inn to-tre spillere som går fint inn i laget. sier AC Omonia-treneren til Nettavisen.

LES OGSÅ: Sportsintervjuet: Mads Hansen

Berg mener det er naturlig at resultatene har gått opp og ned under Solskjærs ledelse.

- Slik er det i en overgangsfase. Det er farlig i United, hvor det er forventning om å vinne hver kamp. Dermed var kampene mot Spurs og City svært viktige for klubben, spillerne og Solskjær. Det gir en forsterket tro på det man driver med. Og da slipper man det gnålet om at fordi han er nordmann og ikke trent på dette nivået før – så er han ikke god nok. Det har jo den tiden Solskjær vært i United vist at ikke stemmer, han er fullt på høyde og kan håndtere en sånn jobb, konstaterer Berg.

Fotballinteressert? Les dybdesaker i samarbeid med FourFourTwo her

I alt virvaret rundt potensielle overganger, er det lett å glemme at United også har en av verdens beste sentrale midtbanespillere på vei tilbake fra skade, påpeker Berg videre.

- Hvis du setter Pogba inn i laget med McTominay, så sier det seg selv at kapasiteten i United vil øke. Fred hadde en bra kamp mot City, men han har brukt lang tid. United trenger forsterkninger på midten, det er det ingen tvil om. Får du Pogba tilbake på sitt beste nivå, så er han utvilsomt en forsterkning. Pogba kan også spille bak spissen, eller som indreløper, og at Solskjær får den fleksibiliteten til å velge litt mer fritt enn hva han har gjort i høst, det setter han nok pris på, forteller den tidligere United-stopperen.

LES MER OM DETTE: Solskjærs suksess vekker oppsikt: - Nå slipper vi det gnålet