Lund Svindal (26) fikk ansvaret for å forsvare norsk alpinsports ære da Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt takket for seg etter noen utrolige år. 26-åringen fra Kjeller tok utfordringen på strak arm, uten særlig mer enn et skuldertrekk, og kan i dag kalle seg verdens beste alpinist.

I mars kunne den populære alpinisten heve krystallkula for andre gang i karrieren, etter at Benjamin Raich kjørte ut i slalåmrennet under sesongavslutningen i Åre i Sverige. Lund Svindal vant med 1009 poeng mot 1007, etter å ha sanket sammen 356 poeng i utfor, 292 i super-g, 260 i slalåm, 101 i kombinasjonen og null i slalåm.

Søndag starter jakten på krystallkule nummer tre.

- Utrolig profesjonell
Landslagssjef Marius Arnesen lar seg imponere av Aksel Lund Svindals konstante og urokkelige iver etter å forbedre seg.

- Han er utrolig profesjonell og utrolig motivert. Han angriper hver treningsdag utrolig bra, sier Arnesen til Nettavisen.

Kanskje har det sammenheng med at Lund Svindal har vunnet tre VM-gull og verdenscupen sammenlagt to ganger, men mangler medalje i olympisk sammenheng. Kjus vant ett OL-gull og tok totalt fem medaljer i løpet av sin karriere. Aamodt var enda bedre og vant fire OL-gull og totalt åtte medaljer.

Aksel Lund Svindal får sjansen til å ta innpå legendene i februar, når de 21. vinterlekene blir arrangert i Vancouver i Canada. Men i første omgang konsentrerer han seg om verdenscupen og jakten på sin 13. individuelle seier.

Tenker lite på OL
- Vi har tenkt veldig lite på OL foreløpig. Vi skal finplanlegge de siste ukene, men akkurat nå konsentrerer vi oss om verdenscupen, sier Arnesen til Nettavisen.

Landslagssjefen nøler ikke når han blir bedt om å plukke ut de tøffeste konkurrentene til Lund Svindal i kampen om seieren i verdenscupen sammenlagt.

- Det er vel ganske greit, det er Benjamin Raich, Didier Cuche, Carlo Janka og Ivica Jankovic, tror Arnesen.

- De samme som i fjor
Raich endte som nevnt bare to poeng bak Lund Svindal i fjor, etter at han kjørte ut i siste renn. 31-åringen vant verdenscupen i 2006, og har blitt nummer to de tre siste sesongene. Raich har vært blant de tre beste sammenlagt hvert år siden 2004.

Sveitseren Didier Cuche (35) har endt på tredjeplass de tre siste årene og vant storslalåmcupen i fjor. Landsmannen Carlo Janka, som nylig fylte 23 år, vant kombinasjonscupen i fjor og ble nummer sju sammenlagt. I likhet med Lund Svindal og Cuche tok Janka poeng i alle disipliner unntatt slalåm forrige sesong.

Slalåmspesialisten Kostelic, som fyller 30 år i november, har tatt poeng også i utfor de to siste sesongene, og blir en definitiv trussel dersom han utvikler seg ytterligere i denne disiplinen.

Det er med andre ord ingen overraskelser blant Arnesens knippe med utfordrere.

- Det blir nok det samme som i fjor, ja, konstaterer landslagssjefen.

Vi kan jo håpe at det også gjelder sluttresultatet.

Les også hva Arnesen tror om det norske verdenscuplaget: - Aksel blir ikke alene

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!