RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse utøverne drar inn mest

Foto: EPA
Sist oppdatert:
Petter Solberg får like mye som et middels godt norsk fotballag.

Det er motorsportsutøverne som er vinnerne på det hardt prøvede sponsormarkedet. Ifølge Aftenposten drar norske motorsportsutøvere inn nesten like mye penger som Rosenborg. Sponsorkongen er Petter Solberg.

Drar inn 32 mill.
Aftenposten skriver at Petter Solberg har fått inn 32 millioner kroner i sponsormarkedet for 2010. Broren, Henning, har fått inn 15 millioner kroner. På plassene bak kommer fartsfenomenet Andreas Mikkelsen med 6 millioner, mens motorsykkelføreren Pål Ullevålseter drar inn 2 millioner.

Til sammenligning får Rosenborg inn 70 millioner kroner i år. Skiforbundets storavtale med Kjell Inge Røkkes Aker var på 15 millioner kroner, altså samme sum som Henning Solberg har klart å hente inn.

Skrelte budsjetter
Selv om norsk økonomi er på vei opp av bølgedalen, er sponsorbudsjettene til norske idrettsutøvere skrelt ned. I ledende idretter som fotball, har man nettopp våknet fra bakrusen.

NA24 har tidligere skrevet om Vålerengas offensive planer. Les saken her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere