BODØ/STAVANGER (Nettavisen): Nettavisen-prisen deles tradisjonen tro ut i de tre kategoriene, og kandidatene til å vinne har vært mange.

Juryen, som har bestått av Nettavisens sportsredaksjon, har i 2019 kommet frem til følgende tre prisvinnere i kategoriene.

Årets spiller: Håkon Evjen (Bodø/Glimt)

Juryens begrunnelse:

Hva skal man si om sesongen til den svært talentfulle 19-åringen? Fantastisk, er det mest dekkende ordet.

At en tenåring skal prege Eliteserien på måten Evjen har gjort i år, det er rett og slett svært sjelden man opplever. Drivende god gjennom hele sesongen og er allerede solgt til AZ.

Med sin løpskapasitet og innsats, kombinert med ekstreme ferdigheter med ball, er han blitt en stor profil.

17 målpoeng er svært imponerende for unggutten som går en stor karriere i møte.

Evjen om å vinne prisen:

- Jeg er bare 19 år, og dette trumfer det meste. Den var fet, den her (holder prisen). Det er artig å få den, og dette er spesielt for meg. Det er utrolig gøy, men det er ordentlig artig når man får se selve prisen., sier prisvinneren til Nettavisen.

Som årets spiller er Evjen dermed uaktuell for å også vinne Nettavisen-prisen som årets unge spiller.

P.S: Les et stort intervju med prisvinner Evjen på Nettavisen torsdag.

Årets trener: Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt)

Juryens begrunnelse:

Kjetil Knutsen har ledet et lag som ble dømt nord og ned av de fleste før sesongen, Nettavisen inkludert. Det er bare å beklage, Glimt og Knutsen har motbevist oss alle.

Ikke bare er det råsterkt å ta et antatt bunnlag til sølv, men måten han har gjort det på har sjarmert et samlet Fotball-Norge. Med offensiv og fin fotball har Glimt bydd på seg selv, og de har gjort det med et lag bestående av flere svært unge og lovende spillere. Det skal Knutsen ha mye ære for.

Kun seriemester Molde scoret flere mål enn laget fra Aspmyra i år, og 64 mål på 30 kamper er råsterkt. 51-åringen fra Bergen har bevist at man kan bygge et svært slagkraftig lag med begrensede ressurser. Derfor er han Nettavisens valg som årets trener i 2019.

Knutsen om å vinne prisen:

- Jeg setter utrolig pris på utmerkelsen, og den gjør meg stolt. Jeg vil takke det fantastiske teamet jeg jobber med og en spillergruppe som har stått på hele sesongen. Takk til hele klubben, til teamet og til spillergruppa.

P.S: Les et stort intervju med prisvinner Knutsen på Nettavisen fredag.

Årets unge spiller: Kristian Thorstvedt (Viking)

* For å vinne denne prisen kan man maks fylle 20 år inneværende sesong.

Juryens begrunnelse:

20-åringen har tatt Eliteserien med storm i sin første sesong på toppnivå. Med 21 kamper fra start og fem som innbytter har han vært en viktig del av suksessen til årets Viking-lag.

Totalt er det blitt imponerende ti mål og to målgivende pasninger, og 12 målpoeng i en debutsesong lar seg høre. I tillegg til å være en poengspiller har Thorstvedt demonstrert at han også har svært spennende ferdigheter både med og uten ball. Han har en evne til å posisjonere seg klokt og riktig, men er også i stand til å utrette ting med ballen i beina. Har bra overblikk og gode tekniske ferdigheter.

Sønnen til Erik går en svært spennende fremtid i møte.

Thorstvedt om å vinne prisen:

- Det er utrolig kult, jeg setter pris på dem som har valgt meg som det, selv om jeg føler det er mange unge spillere har levert bra i Eliteserien i år. Det kunne vært mange andre vinnere. Jeg er stolt av å vinne, men jeg mener jo det er spillere som har levert like bra og bedre enn meg, sier Thorstvedt til Nettavisen.

P.S: Les et stort intervju med prisvinner Thorstvedt på Nettavisen lørdag.

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2014

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2015

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2016

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2017

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2018